Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Meteoroloji yeni haritayı saat saat paylaştı! Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji yeni haritayı saat saat paylaştı! Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
2 views
17 Ekim 2024 - 13:16

Rusya’dan gelen soğuk hava dalgasıyla bugünden itibaren hava sıcaklığının 6 ila 12 derece azalacağı bildirilirken, Karadeniz Bölgesi için sel uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de saat saat beklenen hava durumu tahmini haritasını paylaştı. İşte ülke genelinde hava durumu tahminleri…

Türkiye’nin bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor. Soğuk hava dalgasıyla birlikte ülke genelinde hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece düşeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların gelecek hafta mevsim normallerinde olması bekleniyor.

KARADENİZ’E SEL UYARISI 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklığı bugün itibariyle 6 ila 12 derece düşerken yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülüyor. Karadeniz Bölgesi için de sel uyarısı yapıldı. Karadeniz’in yüksek kesimlerinde ise kar bekleniyor.

Batı Akdeniz’de ise sıcaklıkların bugünden itibaren 6 ila 12 derece arasında düşeceği uyarısında bulunuldu. Meteoroloji, sahil kesimlerdeki kuvvetli kuzey rüzgarlar ile iç kesimlerdeki zirai don riskine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12°C) azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

 

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı saat saat paylaştı Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor

 

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve doğu, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Karadeniz ile Ege kıyıları, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı saat saat paylaştı Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara, Karadeniz ile Ege kıyıları, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELER

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

 

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı saat saat paylaştı Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor

 

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olacağı tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgârın, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Malatya hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Bitlis, Muş ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzeybatısı, Iğdır’ın batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Diyarbakır ve Batman çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzeydoğusu, Siirt’in kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı saat saat paylaştı Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !