featured

Uber Türkiye’de Gücünü Artırıyor: Getir’i Satın Aldı

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü teknoloji devi Uber Technologies, Türkiye’de hızlı teslimat pazarında stratejik bir adım atarak, Getir’in yemek, market, çarşı ve su operasyonlarını bünyesine kattığını duyurdu. Abu Dabi merkezli Mubadala Investment Company ile yapılan anlaşma, Türkiye’deki dijital teslimat sektöründe önemli bir birleşmeye işaret ediyor.

Bu satın alma hamlesi, Uber’in daha önce Trendyol Go’nun %85 hissesini yaklaşık 700 milyon dolar karşılığında devralmasının ardından geldi. Şirket, böylece Türkiye’deki ekosistemini güçlendirmeyi ve iki büyük platformu tek çatı altında birleştirmeyi hedefliyor.

Platformlar Arasında Sinerji ve Genişleyen Kullanıcı Deneyimi

Anlaşma ile kullanıcılar açısından yeni fırsatlar ortaya çıkıyor:

  • Getir kullanıcıları, kendi uygulamaları üzerinden Trendyol Go’nun geniş restoran ağından da faydalanabilecek.

  • Trendyol Go kullanıcıları, Getir ve GetirBüyük hizmetlerine doğrudan kendi uygulamaları üzerinden ulaşabilecek.

Bu sayede, her iki platformun hizmet yelpazesi genişleyecek ve kullanıcı deneyimi zenginleşecek.

Üst Düzey Yöneticilerden Stratejik Mesajlar

  • Dara Khosrowshahi (Uber CEO): “Türkiye, Uber’in uzun vadeli yatırım yapma kararlılığını sürdürdüğü dinamik bir pazardır. Amacımız, tüm paydaşlar için daha fazla değer yaratan rekabetçi bir ekosistemi desteklemek.”

  • Waleed Al Mokarrab Al Muhairi (Mubadala Grup CEO Vekili): “Bu işlem, Getir’in iş modelinin gücünün bir yansımasıdır. Türkiye, Mubadala için son derece cazip bir pazar olmaya devam ediyor.”

  • Batuhan Gültakan (Getir CEO): “Getir’in öncü hızlı teslimat uzmanlığını Uber’in küresel ekosistemine taşıyacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu anlaşma, ekibimizin yarattığı güçlü markanın bir kanıtıdır.”

Türkiye’de Teknoloji Üssü Kurulacak

Uber, Türkiye’deki operasyonlarını genişletmekle kalmayıp Ar-Ge yatırımlarını da artırmayı planlıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde İstanbul’da 200 milyon dolarlık yatırım ile dünyadaki dördüncü küresel Teknoloji Geliştirme ve Yazılım Merkezi’ni kurmayı hedefliyor. Bu merkezde 180 nitelikli mühendis istihdam edilecek ve Türkiye’nin insan kaynağı potansiyeli değerlendirilecek.

Getir’in Tarihçesi ve Başarıları

2015 yılında kurulan Getir, harita tabanlı hızlı tedarik sistemini hayata geçirerek dakikalar içinde market teslimatı yapan yeni bir pazarı oluşturdu. Türkiye’nin ilk süper uygulaması olarak konumlanan Getir; kullanıcılarını market ürünleri, ülke genelinde 100 bini aşkın restoran ve yerel esnafla buluşturuyor.

Platform, operasyonlarını yapay zekâ, gelişmiş algoritmalar ve mikro-lojistik mimarisi üzerine kurmuş durumda. Bugün 87 binden fazla iş ortağını kapsayan Getir, hızla büyüyen bir ekosistemi yönetiyor ve Türkiye’de dijital teslimat sektörünün öncüsü konumunda bulunuyor.

Sonuç olarak, Uber’in Getir’i satın alması, Türkiye’de dijital teslimat pazarının yeniden şekillenmesine neden olacak ve platformlar arası sinerji ile kullanıcı deneyimi daha da zenginleşecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter