Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Sabah Gazetesi Asgari Maaşı Açıkladı !

Sabah Gazetesi Asgari Maaşı Açıkladı !
23 views
16 Ekim 2021 - 10:13
İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi, asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı.

AKP iktidarına yakınlığıyla da bilinen Turkuvaz Medya Grubu’nun bünyesindeki Sabah Gazetesi“Yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak?” başlıklı bir haber yayımladı. Haberde asgari ücrete yüzde 22 civarında zam yapılacağı iddia edildi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırının 3 bin 49, yoksulluk sınırının ise 9 bin 931 lira olduğunu açıklarken “Yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zam hesabı” başığı altında Sabah gazetesinde bir haber yapıldı.

Yeni asgari ücretin hesaplandığı ve asgari ücretin 3.250 TL ile 3.500 TL olacağının iddia edildiği haber şu şekilde:

“Hem Orta Vadeli Program hem de Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ne baktığımız zaman yıl sonunda enflasyonun yüzde 16 civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu rakamdan yola çıktığımızda şimdiye kadar işleyen formül ile asgari ücret artışının da 5-6 puan üzerinde olacağını tahmin edebiliriz.

Bu da asgari ücret artışının yüzde 22 civarında olacağını bize gösteriyor. Bu artış oranına göre 2022 yılında brüt asgari ücret 4.364,50 TL’ye net asgari ücret ise 3.447,50 liraya çıkacağını hesaplayabiliriz. Burada küçük artış ve inişlerle baktığımızda net asgari ücretin 3.250 TL ile 3.500 TL arasında olacağını söyleyebiliriz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !