Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor?
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
27 views
15 Ağustos 2022 - 11:37

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor 2022-2023 KYK yurt başvurusu için gözler GSB’de

KYK yurt başvuruları ile ilgili araştırmalar, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından hız kazandı. Haziran ayında düzenlenen üniversite sınavına giren adaylar heyecanla tercih sonuçlarını bekliyorlardı. 15 Ağustos’ta YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Kazandıkları üniversitenin yer aldığı şehirde bulunan KYK yurtlarına kayıt yaptırmak isteyenler başvuru tarihlerini merak ediyorlar. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlıyor?

KYK Yurt Başvuruları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Üniversite sınavına giren adaylar YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvurularını araştırmaya başladılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl burs başvurularını kasım ayı içerisinde, yurt başvurularını ise eylül ayı içerisinde almıştı.KYK yurt başvuruları her sene; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden yapılıyor.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK burs ve yurt başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. KYK yurt başvuruları geçtiğimiz yıl 12 Eylül tarihine kadar tamamlandı. KYK burs ve kredi başvuruları ise 5 Kasım’da başlamış ve 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’da sona ermişti.

Öğrenciler, burs ve kredi için başvurularını 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yaptılar. Daha önce başvuruda bulunan ve başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de son güne kadar bilgilerini güncelleyebildiler.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Bakanlıkça belirlenecek süre içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

Değerlendirme sonuçları; Bakanlık internet sayfası http://sonuc.gsb.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !