Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

İki yıl sonra ilk kez! Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz?

İki yıl sonra ilk kez! Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz?
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
247 views
22 Kasım 2022 - 15:10

İster gösteri dünyasından olsun ister en az onlar kadar ilgi çeken kraliyet ailesi mensupları arasında yer alsın, ünlülerin ortak bir özelliği var: En kötü günlerinde bile olsalar yine de kameralar karşısında gülümsemeyi ihmal etmiyorlar. Kimi zaman kendilerini hiç de öyle gülümseyecek kadar iyi hissetmiyor olsalar bile belki de haklarındaki dedikoduları önlemek için kameralara yakalandıklarında ilk iş olarak gülümsüyorlar. Bir tek istisna dışında.

MUTSUZ YÜZÜ ONUN ‘MARKASI’ OLDU
Bütün dünyanın “hüzünlü prenses” adını taktığı, görevinin bir parçası olarak katıldığı etkinliklerde bile gülümsemeyen ya da yüzüne zoraki olduğu belli bir gülümseme konduran Monako Prensesi Charlene bu ünlü kişi. Monako Prensi 2. Albert’in karısı olan 44 yaşındaki iki çocuk annesi Charlene’in mutsuz yüz ifadesi artık onu tanımlayan bir “markaya” bile dönüştü çoktan.

BU KEZ HERKESİ ŞAŞIRTTI: Elbette bunun nedenleriyle ilgili spekülasyonlar da bitmek bilmiyor. Aslında hiç olmak istemediği Monako Sarayı’ndan bir türlü kaçamadığından, kocasının onu mutsuz ettiğinden, sadece kocası değil görümceleri Caroline ve Stephanie ile iyi geçinemediğine kadar birçok neden ileri sürülüyor. Hangisi kesin doğrudur bilmek zor elbette. Yani Charlene, kendi iç dünyasının kapılarını açacak bir konumda olmadığından neden mutsuz olduğu, halkın karşısına çıktığı planlı etkinliklerde bile bunu neden gizlemediği hep bir merak konusu olarak kalacak. Fakat, Prenses Charlene işte bu konuda herkesi şaşırtan bir davranışa imza attı geçtiğimiz hafta sonu. Gelin bir bakalım.

 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

BÜTÜN AİLE ORADAYDI, AMA EN ÇOK İLGİYİ O ÇEKTİ
Monako, geçtiğimiz hafta sonu Ulusal Günü’nü kutladı. Adet olduğu üzere iki gün süren bu etkinliklere Monako Prenslik ailesi, kelimenin tam anlamıyla “tam kadro” olarak katıldı. Üstelik çoluk- çocuk. Törenin ev sahibi konumunda olan kişiler ise Monako Prensi Albert ve karısı Prenses Charlene idi. Hatta ikiz çocukları, Veliaht Prens Jacques ile Prenses Gabriella ilk günkü etkinlikte bu konuda onlarla sorumluluğu paylaştı. Bu arada hemen hatırlatalım… Charlene son olarak 2019 yılının kasım ayında yine aynı etkinliğe katıldıktan sonra kelimenin tam anlamıyla “sırra kadem basmıştı.” 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

 

AAA! PRENSES GÜLÜYOR
O süreçte 2020 yılında dünyayı kasıp kavuran Covid 19 pandemisi nedeniyle zaten dünya tamamen kapanmış olsa da ilerleyen dönemlerde Charlene’nin yokluğunun nedenleri uzun uzun gündemde kalmıştı. Bunlara birazdan değineceğiz ama önce “Charlene’in dönüşüne” bir bakalım. Gözlerden uzak geçirdiği iki yılın ardından Prenses, tekrar Monako’nun Ulusal Günü’nde halkın ve kameraların karşısına geçti. Üstelik bu kez herkese bir sürprizi vardı: ‘Mutsuz ve asık suratlı prenses’ bu kez gülüyordu! Elbette bütün tören boyunca “yüzünde güller” açmadı ama iki yıl öncesine kadar hiç gülümsemediği kadar gülümsedi bu kez.

 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

ÇOCUKLARININ ANNE ÖZLEMİ BİTTİ
Son alarak ülkenin Ulusal Günü’ne katıldığında ağzını bile hiç açmadan zoraki gülümseyen Charlerne, bu kez yanında çocuklarıyla birlikte üstelik dişlerini göstererek gülümsedi. Etkinliklerin bir parçası olarak ertesi gün düzenlenen özel gecede de yine genel durumunun aksine daha mutlu ve yine arada gülümseyen bir yüz ifadesiyle boy gösterdi. Bu yıl Monako Ulusal Günü’nde gülümseyen tek kişi Charlene de değildi üstelik. Özellikle geçen yıl yine aynı kutlamada “dünyanın yüreğini sızlatan” ikizleri Jacques ve Gabriella’nın da yüzü gülüyordu bu kez.

 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

 

GEÇEN YIL BU GÖRÜNTÜYLE HAFIZALARA KAZINMIŞLARDI
Yedi yaşındaki İkizler, geçen yıl halaları Caroline ve Stephanie’nin yanı sıra babaları Albert’in gözetiminde törene katılmışlardı. O sırada neredeyse bir yıldır uzak kaldıkları annelerine seslenen pankartlar açmışlardı. Onların bu hali her ne kadar ayrıcalıklı bir yaşamları olsa da herkesi üzmüştü. Çünkü her ikisi de anne sevgisinden mahrum kalmış çocuklardı

 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

 

CİDDİ AMA YİNE DE MUTLU
Oysa bu yıl iki kardeş geçen yılın tam tersine; mutlu ve neşeli bir görüntü sergiledi. Üstelik küçük prenses kırmızı mantosu ve şapkasıyla, küçük prens de babasının üniformasının bire bir kopyasıyla dikkat çekti.

HER ZAMAN GÜLÜMSEMEK KOLAY DEĞİL: Bu arada yüzünün gülmemesiyle “hüzünlü prenses” olarak anılan Charlene, kendi memleketinde yayınlanan Huisgenoot adlı dergiye verdiği röportajda bu konuda konuşmuştu. Genellikle hayatını kapalı kapılar ardında yaşayan Charlene “İnsanlar çok kolay bir şekilde ‘Ah! Neden fotoğraflarda hiç gülümsemiyor?’ diye soruyorlar. Ama bazen, gülümsemek o kadar zor ki. İnsanlar arka planda yani senin hayatında neler olup bittiğini bilmiyorlar” diye konuştu. Charlene, Monako’da ayrıcalıklı bir hayat sürdürdüğünü belirtip “Ama ailemi ve Güney Afrika’daki arkadaşlarımı özlüyorum. Genellikle üzgünüm çünkü, bana ihtiyaçları olduğunda her zaman yanlarında olamıyorum” diyerek neden “gülümseme” konusunda fazla cömert davranmadığını ifade etmişti.

 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

 

GÜLDÜ AMA YİNE İDDİLAR BİTMEK BİLMEDİ
İlk günkü törende ve ertesi günkü özel gecede gülümsemesiyle bütün dikkatleri üzerine çeken Prenses Charlene ise yine söylentilerin merkezine oturdu. Her ne kadar Monako Sarayı, Prenses’in bir enfeksiyon nedeniyle, Güney Afrika’dan 10 ay boyunca dönemediğini açıklasa da bu konuda farklı iddialar vardı. Çünkü Charlene’in hastalığı net olarak açıklanmamış, sadece “enfeksiyon kaptı, operasyon geçirecek, fiziken ve ruhen kırılgan durumda” gibi üstü kapalı ve yuvarlak cümlelerle konu geçiştirilmişti. Yani o süreç, dedikoduya açık bir süreçti. İşte o dönemde bazı kişileri güldürse de sonradan gerçek olabileceği şüphesi uyandıran bir iddia ortaya atılmıştı.

‘ESTETİK OPERASYONLAR KÖTÜ GİTTİ, O YÜZDEN İNSANLARDAN KAÇIYOR’: Buna göre Charlene, gerçekten enfeksiyon kapmış da olabilirdi ama Monako’dan ayrılığının bundan başka bir nedeni vardı. Bir takım estetik müdahaleler yapılmış fakat bunlar ters gitmişti. Hatta iddia o ki geçirdiği bu operasyonların sonucu istediği gibi olmamıştı, bu yüzden de gözlerden uzak durmaya ve durumu düzeltmeye çalışıyordu. Bunu ortaya atan kişi de İspanyol gazeteci Pilar Eyre idi. O dönemde duyanları ilk anda şaşırtan bu iddiayı da şöyle savundu Pilar Eyre. Prenses Charlene, 10 ay Güney Afrika’da kaldıktan sonra ülkesine döndüğünde fotoğrafçıların ve kameraların karşısına çıktı. Yanında eşi Prens Albert ile yedi yaşına giren ikizleri Gabriella ve Jacques vardı. Bu sırada ailenin maske takan tek üyesi de Prenses Charlene idi. Pilar Eyre bu durumu Charlene’in geçirdiği ve sonucu istediği gibi olmayan estetik operasyonlardan sonra ortaya çıkan görüntüyü gizleme isteği olarak yorumladı. Eyre bu iddiasını çok okunan Lecturas dergisinin internet bloğu için kaleme aldığı yazıda dile getirdi.

 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

İSPANYOL GAZETECİNİN İDDİALARI
‘Eyre’nin bu konudaki iddiası bununla sınırlı değil. Ona göre Charlene’in sinüs operasyonu geçirmesine neden olan sağlık sorununun temelinde de bu yatıyor. Yani ona göre Prenses Charlene’in aslında sanıldığı gibi ciddi sağlık sorunları yok. Onun tek sorunu ters giden estetik operasyonlar. Eyre, iddiasını bütün bunların başlangıcının Prenses Charlene’in Dubai’de geçirdiği yüz kaldırma operasyonu olduğunu söyleyerek de ayrıntılandırdı. 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

 

BU İDDİALAR BAZILARINI GÜLDÜRDÜ AMA YİNE DE KABUL GÖRDÜ
Ortaya atılan iddialara göre Prenses Charlene, sebebi ne olursa olsun gizemli hastalığı yüzünden katı yiyecek tüketemez hale geldi. Sadece sıvı tükettiği için de ciddi miktarda kilo kaybetti. Zaten bu “yemeden içmeden kesilme” durumunu Prens Albert de açıklamasında belirtmişti.

 

İki yıl sonra ilk kez Her zaman gülmek kolay mı sanıyorsunuz

 

YÜZÜNÜN ALDIĞI ŞEKİL İDDİALARI GÜÇLENDİRDİ
İspanyol gazetecinin bu iddialarının tekrar gündeme gelme nedenine bakarsak… Aslında bu yılın başından beri yani Charlene, tekrar resmi görevlerine döndüğünden beri bu söylenti gündemin ilk sıralarında. Ulusal Gün kutlamalarından sonra da yine Magazin basınında yer aldı. Buna göre Charlene’in yüzünde gerçekten de estetik operasyonların izleri var. Özellikle gülümsediği zaman yüzünün aldığı şekil de yapılan botoks ve dolgu işlemlerinin bir kanıtı olarak gösteriliyor.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !