Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Arjantin’de Julian Alvarez hayaline kavuştu!

Arjantin’de Julian Alvarez hayaline kavuştu!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
24 views
14 Aralık 2022 - 9:14

Hırvatistan maçının kahramanı Alvarez’in en büyük hayali Messi ile yan yana oynamaktı. Messi bir maça daha damga vururken onu yalnız bırakmayan biri vardı; Julian Alvarez. 11 yıl önce henüz 11 yaşında iken Messi ile çektirdiği fotoğrafı gururla saklayan Alvarez, dün 2 gol attı, 1 penaltı yaptırdı.

Lionel Messi, attığı ve attırdığı gollerle Hırvatistan maçının da kahramanı olurken bu kez ona eşlik eden bir isim daha vardı: Julian Alvarez. 22 yaşındaki forvet önce 27. dakikada Messi’nin gole çevirdiği penaltıyı yaptırdı.

Ardından 34. dakikada Dünya Kupası tarihinin en güzel gollerinden birini attı. Orta sahanın gerisinden aldığı topu yaklaşık 60 metre götüren Alvarez, 3 defans oyuncusunun ve kalecinin çabalarına rağmen topu filelere gönderip skoru 2-0 yaptı. Alvarez’in şovu bununla da bitmedi; 69. dakikada da Messi’nin pasında golü attı: 3-0.

 

Arjantinde Julian Alvarez hayaline kavuştu 11 yaşında iken Messi ile fotoğraf çektirmişti...

 

11 YIL ÖNCE FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞTİ

Alvarez’i attığı gollerden sonra ilk kutlayan ise idolü Lionel Messi idi. Çocukluğundan bu yana Messi ile yan yana oynamanın hayalini kuran Alvarez, 2011’de henüz 11 yaşında iken efsane futbolcuyla çektirdiği fotoğrafı gururla saklıyordu. Bu hayalini ilk olarak 4 Haziran 2021’deki Arjantin-Şili maçında gerçeğe dönüştüren Alvarez, daha sonra 18 karşılaşmada daha milli formayı giydi. Alvarez, 1 yıl önce River Plate’ten Manchester City’ye transfer olmuştu.

 

Arjantinde Julian Alvarez hayaline kavuştu 11 yaşında iken Messi ile fotoğraf çektirmişti...

 

EN GOLCÜ İSİM OLDU

Lionel Messi, Hırvatistan karşısında kaydettiği golle de tarihi bir başarıya imza attı. Maçın 34. dakikasında penaltı atışı için topun başına geçen Messi, topu ağlarla buluşturarak Arjantin’i 1-0 öne geçiren gole imza attı.

Bu golle birlikte Lionel Messi, Arjantinli efsane golcü Gabriel Batistuta’yı geride bırakarak 11 golle Arjantin Milli Takım tarihinin Dünya Kupası’ndaki en golcü oyuncusu unvanını elde etti.

MARADONA’YI GERİDE BIRAKMIŞTI

Messi, Arjantin’in son 16 turunda oynadığı Avustralya maçında kaydettiği golle Diego Maradona’yı geride bırakıp Arjantin Milli Takımı’nın turnuva tarihindeki en golcü ikinci oyuncusu olmuştu.

Messi, Opta verilerine göre, 1986’da Dünya Kupası’nın şu anki haline geçilmesinin ardından bir turnuvanın son 16 turu, çeyrek finali ve yarı finalinde gol atan altıncı oyuncu oldu.

Salvatore Schillaci (1990), Roberto Baggio (1994), Hristo Stoichkov (1994), Davor Suker (1998) ve Wesley Sneijder (2010) bu başarıyı daha önce gösteren diğer isimlerdi.

Arjantinlı yıldız ayrıca, aktif oyuncular arasında Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor.

8 GOLE KATKI YAPTI

Dünya Kupası’nda oynanan 6 karşılaşmada da görev alan Lionel Messi, 5 gol atıp 3 de asist katkısı yaptı. Tangocular’ın finale yükselmesinde en büyük pay sahibi Lionel Messi’nin olurken Dünya Kupası’nın da en skorer ismi oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !