Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Putin’den flaş Ukrayna uyarısı: Gerekirse kullanırız!

Putin’den flaş Ukrayna uyarısı: Gerekirse kullanırız!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
44 views
28 Nisan 2022 - 9:14

Ukrayna’daki savaş son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den tehdit gibi açıklamalar geldi. Savaşına dışarıdan müdahale etmeye çalışan ülkelere ‘yıldırım hızıyla’ yanıt vereceklerini belirten Putin envanterlerinde rakiplerinde bulunmayan silahlar olduğunu belirtti ve ‘gerekirse kullanırız’ dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşına dışarıdan müdahale etmeye çalışan ülkelere yıldırım hızıyla yanıt vereceklerini söyledi, “Elimizde kimsenin aşık atamayacağı araçlar var. Ve bunu hava atmak için söylemiyoruz, gerekirse bunları kullanırız” dedi.

Putin nasıl bir müdahalenin yapılacağına şimdiden karar verdiklerini söyledi fakat bunun ne olduğunu açıklamadı.

Putin’in bu ifadeyle balistik ve nükleer silahları kastettiği düşünülüyor. Rusya, işgalin başlamasının ardından stratejik nükleer silahlarını yüksek alarm konumuna getirdiğini duyurmuştu.

Analistler Putin’in bu tehditleri, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya daha fazla yardım etmemesi için yaptığını düşünüyor.

ABD’DEN İLK YANIT

Putin’in açıklamalarına ABD’den yanıt bir paylaşım ile geldi. ABD ordusu ise Ukrayna’ya doğru yola çıkan kargo uçağının fotoğraflarını resmi hesabından yayınladı.

Ukrayna’nın müttefikleri son dönemde silah yardımlarını artırmış, ABD de Ukrayna’da Rusya’yı yenmeyi hedeflediklerini açıklamıştı. Batılı yetkililer Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesindeki ilerleyişinin bu yardımlar nedeniyle yavaşladığı görüşünde.

Bu hafta Almanya Ukrayna’ya 50 adet hava savunma tankı vereceğini, İngiltere de deniz füzeleri göndereceğini açıklamıştı.

İngiltere ayrıca Batı ülkelerini Ukrayna’ya savaş uçağı vermeye davet etmişti.

 

Putinden flaş Ukrayna uyarısı: Gerekirse kullanırız

LAVROV’DAN 3. DÜNYA SAVAŞI UYARISI

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Batı ülkelerinin ateşe körükle gittiğini, bunun Üçüncü Dünya Savaşı’na yol açabileceğini söylemişti.

Nükleer çatışmanın hafife alınmaması gerektiğinin altını çizen Lavrov, 3. Dünya Savaşı’nın ‘gerçek bir tehlike’ olduğu konusunda uyarmış ve ‘Tehlike ciddi, gerçek, hafife alamazsınız’ demişti.

‘RUSYA BU SİLAHLARI HEDEF ALACAK’

NATO’nun Ukrayna’ya silah yardımı yaparak Rusya ile ‘vekalet savaşına’ girdiğini belirten Lavrov, Rusya’nın bu silahları hedef alacağını belirtmişti.

Rus bakan ‘Bu silahlar, Rusya’nın özel görev kapsamında hareket eden ordusu için meşru bir hedef olacak’ demiş, bu sözler batıya gözdağı olarak yorumlanmıştı.

Bir Batılı yetkiliye göre ‘Rus güçleri Ukrayna’nın sert direnişi karşısında ilerlemekte zorlanıyor ve kayıplar veriyor’.

PUTİN’DEN NÜKLEER EMİR

Putin savaşın ilk haftalarında ‘Rus Nükleer Caydırıcı Kuvvetleri’ne ‘yüksek alarma’ geçme emri vermişti.

Söz konusu adımın NATO’nun ‘agresif açıklamaları’ sonrasında verildiği açıklanmış ve Putin’in emri sonrası birliğin ‘özel savaş görevi durumuna’ geçtiği duyurulmuştu.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !