İstanbul’da bir doğum günü partisinde şok iddialar gündeme geldi. Tatil için Türkiye’ye gelen Rus turist Maria Avdienko, arkadaşının davetiyle Beşiktaş’ta iş insanı A.D.’nin ofisinde düzenlenen doğum günü partisine katıldı. Partinin ilerleyen saatlerinde Avdienko, bahçede A.D. ile sohbet etmek isterken, model ve kick boksçu Büşra Karakaş tarafından saldırıya uğradığını öne sürdü. İddiaya göre, Karakaş Avdienko’yu saçından çekip yere itti, Avdienko ise başını fayansa çarparak yaralandı. Yaşanan olayın ardından Avdienko, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek hem Büşra Karakaş hem A.D. hem de kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği şirket yöneticisi Mustafa C. hakkında şikayette bulundu.
Olayın detaylarına göre, Avdienko partide A.D. ile birlikte bahçeye geçmek istedi. Bu sırada arkadan gelen Karakaş, Avdienko’nun saçlarını çekti ve düşmesine neden oldu. Avdienko, düşmenin ardından baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadığını belirtti. Ardından Karakaş’ın yeniden saçlarını çektiğini ifade eden Avdienko, diğer davetlilerin yardımıyla ayağa kaldırıldığını, olayın bir kısmını cep telefonuyla kaydettiğini söyledi. Avdienko’nun ifadesine göre, yaşananlar önceden planlanmış gibi görünüyordu ve partideki diğer kişiler de olay karşısında tepkisiz kaldı.
Maria Avdienko, yaşananların ardından evine dönmek zorunda kaldığını ve yolda cüzdanını kaybettiğini belirtti. Avdienko, olayın ardından yaklaşık 1,5 hafta süren baş ağrısı, uykusuzluk, korku ve stres yaşadığını aktardı. Avdienko, Türkiye’nin demokratik ve hukuka bağlı bir ülke olduğuna inandığını vurgulayarak, şiddet olaylarının cezalandırılmasını talep etti ve her kadının benzer durumlarda olabileceğini ifade etti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Avdienko’nun şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı ve darp raporu alındı. Olayın sosyal medyada ve gündemde geniş yankı uyandırdığı, partinin düzenlendiği mekan ve şüpheliler hakkında titiz bir soruşturmanın yürütüldüğü bildirildi.


















