Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

İş adamı Demir Sabancı’ya ölüm tehdidi

İş adamı Demir Sabancı’ya ölüm tehdidi
64 views
17 Şubat 2021 - 11:34

İş adamı Demir Sabancı’ya ölüm tehdidi

9 Ocak 1996’da terör örgütü DHKP-C militanları tarafından Sabancı Merkezinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Özdemir Sabancı’nın oğlu ünlü iş adamı Demir Sabancı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İş adamı Demir Sabancı'ya ölüm tehdidi ile ilgili görsel sonucu

MAİL SAHİBİ TESPİT EDİLDİ

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman Demir’in haberine göre Demir Sabancı, şahsi kullandığı mail adresine önce kimliği belirsiz bir kişi tarafından mail geldiğini kaydetti. Mail içeriğinde anlamsız cümleler bulunduğunu belirten Sabancı, mailleri dikkate almadığını fakat şahıs tarafından ısrarlı ve istikrarlı şekilde maillerin gelmeye devam ettiğini kaydetti. “Evin önünde bir kedi var. Kediye uzun uzun baktım, bu kedi yaşamamalı dedim. Kedi dün ölmüş” ifadelerinin de yer aldığı mailler nedeniyle huzursuz olduğunu beyan eden Sabancı’nın ihbarı üzerine savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yürütülen soruşturmada Sabancı’ya gelen maillerin IP adresi tespit edildi ve 36 yaşındaki Kamil B.’ye ulaşıldı. Kamil B.’nin Sabancı’ya gönderdiği mailleri, aynı aileye mensup kişilere, ailesi ile birlikte desteklediği üniversiteye ait maillere toplu olarak gönderdiği ortaya çıktı. Kamil B., “Mail adresi bana ait” değil dedi.

DAHA ÖNCEDE YARGILANMIŞ

Savcılık, şahsın daha önce Asliye Ceza Mahkemesi’nde başka bir vatandaşa karşı tehdit suçunu işlediği gerekçesiyle yargılandığını ve mahkemedeki savunmasında kullanmadığını beyan ettiği mail adresini kullandığını ikrar ettiğini ortaya çıkarttı.

Savcılık, genç adamın gönderdiği mesajlarla kişilerin huzur ve sükununu bozduğu, yine mesaj içeriklerinde Sabancı’ya hitaben “Evin önünde bir kedi var. Kediye uzun uzun baktım, bu kedi yaşamamalı dedim. Kedi dün ölmüş” şeklinde tehdit içerikli sözler sarf ettiğini ileri sürerek dava açtı.

 

 

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !