Burak Yılmaz, Gaziantep FK teknik direktörlüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa kararı, Süper Lig’de Çaykur Rizespor karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyetin ardından geldi.
Maç sonrası basın toplantısında oldukça sert açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, hem hakem yönetimini hem de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu’nu (MHK) hedef aldı. Özellikle maç içindeki kritik pozisyonlara dikkat çeken genç teknik adam, takımının emeğinin çalındığını düşündüğünü ifade etti.
Yılmaz, açıklamalarında yalnızca saha içi kararları değil, kendisiyle ilgili yaşanan bir süreci de gündeme taşıdı. Devre arasında hakkında “yasa dışı bahis” iddiası üzerinden yanlış bir bilgilendirme yapıldığını, bunun daha sonra düzeltildiğini söyleyerek bu durumun kendisini ciddi şekilde rahatsız ettiğini belirtti. Bu olayın ardından yaşanan süreçlerin kendisine ve kulübüne olumsuz yansıdığını savundu.
Tecrübeli teknik adam, özellikle Merkez Hakem Kurulu yönetimine yönelik eleştirilerinde sert ifadeler kullandı. Türk futbolunda adalet tartışmalarının uzun süredir sürdüğünü söyleyen Yılmaz, farklı kulüplerin de benzer şikayetlerde bulunduğunu belirterek sistemin güven vermediğini dile getirdi.
Açıklamalarında kişisel kariyerine de değinen Burak Yılmaz, teknik direktörlük kariyerine başladığından bu yana üç farklı takımı ligde tuttuğunu ve görev yaptığı süreçte elinden gelen fedakârlığı yaptığını söyledi. Gaziantep FK’da maaş ve ödeme süreçlerinde dahi sorumluluk aldığını, kulüp için elinden geleni yaptığını ifade etti.
Ancak kulüp içi ve dışı süreçlerin kendisini yıprattığını belirten Yılmaz, verdiği sözler nedeniyle bir süre görevde kaldığını ancak artık dayanamayacak noktaya geldiğini söyledi. “Bir söz verdim ama artık bu noktaya geldim” diyerek istifa kararını açıkladı.
Konuşmasının sonunda oldukça net ifadeler kullanan genç teknik adam, görevinden tamamen ayrıldığını ve kararının kesin olduğunu belirtti. Bu açıklama sonrası Gaziantep FK cephesinde yeni teknik direktör arayışının başlaması bekleniyor.
