Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’a Sert Sözler

Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’a Sert Sözler
28 views
01 Eylül 2021 - 13:41
Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın Az Önce Konuştum programına konuk olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım’a sert sözlerle yüklendi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın ‘Az önce konuştum’ programına katıldı. Başkan Koç canlı yayında sarı-lacivertli gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

AZİZ YILDIRIM’A SERT SÖZLER

Kendisi açık bir şekilde neler beklediğini söyledi. Tribünlere yollatacağım seni dedi. İşler kötü giderse yollanır başkan. Fenerbahçe’nin başkanı olmuş bir şahıs, Fenerbahçe’nin kötü gitmesinden medet umuyor, açık açık söylüyor. Bir nevi darbe bu. Sandık orada, seçimler ortada. Biri başkan olmak istiyorsa sandık orada. Er meydanına çıksın. Çıkacağım desin, hemen yarın genel kurul çağrısı yaparım.

“İYİLİKTEN NASİBİNİ ALMAMIŞ”

Ben gidince görürler ne kadar para verip vermediğimi. Aziz Yıldırım, iyilikten nasibini almamış kişilik sergiliyor son yıllarda. Kendisi 150 milyon euro lira dedi. Bizzat TV’ye gidip bunu lira deyin dediler. Ben bir fırsat kaçırdım. Demeliydim ki, kim ne vaat ediyorsa kaybetse de verecek deseydim. İyilikten nasibini almamış duruş sergiliyor son dönemde. Sakin olduğuma falan bakmayın. Ben kimseden kaçmam, korkmam demiyorum, kimseden kaçmam. Defalarca dedim, çıkalım konuşalım karşılıklı dedim. İstediğiniz yerde çıkalım. O olmadı. Son seçimde de artık ben yeter dedim. Hala talebime cevap yok. Aziz Yıldırım çıkmazsa ben çıkarım dedim. Cesareti varsa ve kulübe dediği kadar aşıksa… Şahsi ihtirasları kulübün ötesine geçmiştir. Cesareti varsa istediği yerde, istediği zaman…

“RAKAMLARA HAKİM OLMAYAN BİRİ”

Aziz Yıldırım rakamlara hakim olamayan biri. Biz yeniden yapılanma anlaşması yapana kadar yayın, tribün geliri almadık. Fenerium gelirlerinin bir kısmı temlikteydi. Bu gemi nasıl yüzdü, soran yok. Mart 2021’e kadar biz bu paraları hiç almadık. Nasıl olduğu önemli değil, oldu. Benim şahsi desteğim değil sadece herkesin desteği. Onun için diyorum, atıp tutmak kolay. Yok efendim müfettiş, adam yollayacakmış da biz defterleri açacakmışız. Hayat nelere kadir. Benim aday olmama vesile olan unsur da böyleydi. Beni yönetime almak istedi, 1 hafta yoğun görüştük. Seçim önceleri farklı moda girer, dünyanın en tatlı adamı olur. Seçim günü geldi, benden rica ettiler. Özel sebeplerden girmedim falan deyin dedi. Seçim günü, çık bari kongre üyelerine seslen dediler. O gün ismini yazdırma süresini ben yakalayamamıştım, başlamıştı konuşmalar. Yönetim masasında bir telefon geldi, çık diye. Çıktım. Zamanı gelince elimi taşın altına koyacağım dedim. Herhangi bir zaman yoktu kafamda.

HALİL DERVİŞOĞLU TRANSFERİNE SON NOKTAYI KOYDU

Halil genç ve geleceği açık bir oyuncu. Galatasaray burada kendisine şans verdi, o şansı iyi kullandı. Bu konu bize getirildi yakın zamanda. Planımızda yoktu. Hoca olabilir dedi. Ailesiyle görüştük. Bonservisimi alırsanız Fenerbahçe’de oynamak isterim dedi. Biz FFP yüzünden kulübün istediği şartları vermemiz mümkün değildi. Kiralık olarak Galatasaray’a gitmesi daha uygundu. Uzun süredir Galatasaray’ı beklemiş. Şansı bol olsun. İyi bir aileden geliyor. Yolu açık olsun. Hayırlı olsun.

“GHEZZAL VE ROSIER’İ İSTİYOR DEDİLER”

Geçen sezon Beşiktaş’a çok büyük telkinlerde bulundular. ‘Fenerbahçe, Ghezzal ve Rosier’i istiyor’ dediler. Hatta ‘Fenerbahçe, Sergen Yalçın ile anlaştı’ diye. Ben, Ahmet Nur Çebi’yi aradım ve doğru olmadığını ifade ettim.”

DORUKHAN TOKÖZ TRANSFERİ

Dorukhan, Beşiktaş’la anlaşamıyordu, Ocak ayında boşa çıkacaktı. Teknik kadromuz çok beğeniyordu. İlgilenebileceğimizi söyledim. Ahmet Nur Çebi, Ocak ayında size gelirse gönül koyarım dedi. Karşılığında milli takımda oynayan, sözleşmesinin bitmesine 4 yıl olan bir oyuncuyu istedi. Ben de bunu anlatamayız dedim. Biz de bir daha oyuncuyu düşünmedik.

“KARŞILARINDA EFENDİ FENERBAHÇE OLMAYACAK”

İşler istediği gibi gitmeyenler, transfer üzerinden beni vurmaya çalışıyorlar. Bu furyaya katılanlara bakınca ortak yanlar var. Bunlara katılan, etkilenen taraftarlarımız da var. Bunların ortak özelliği çoğunun hesaplarını son birkaç ay içinde hesap açmaları. Çoğunluğu fake hesaplarla hareket etmeleri. Çoğu paylaşımları, Fenerbahçe değil Ali Koç karşıtı olmaları. Bunlar bizim için kaale alınmayacak olaylar. Bizi etkilemez. Bu yeni dönemde böyle gitmeyecek. Bu şekilde davrananlara, gereken muamele ve tepkiyi her anlamda vereceğiz. Bu sefer karşılarında efendi, sakin Fenerbahçe olmayacak. Bunu bilsinler.

“SAMATTA GİDİYOR”

Samatta gidiyor. Belki de şu an konuşurken bitmiştir. Açıklanır.

ROSSI TRANSFERİ

Rossi’de transfer bedeli yok. Geriye tek bir santrfor kaldı. Hocamızın istediği sola ileri geri 90 dakika koşacak bir oyuncu bekliyor. Biz oyuncuyla anlaşma noktasına geldik. 2 Eylül’e yetişir mi, yetişmez mi göreceğiz. Yabancı santrforun 2 Eylül’e yetişeceğine inanıyorum, umarım yetişir.

CAULKER TRANSFERİ

Caulker fırsat transferiydi. Hocamızın Serdar Dursun’da da görüşü yoktu, haberi vardı. Serdar Dursun’da öyle alındı ama hoca çok beğendi. Caulker takımda görmek istediğimiz nitelikte ve şahsiyette biriydi. Caulker’ın da çok özel bir hikayesi var. Çok takım istiyordu ama biz aldık. Kadro dışı falan değil. Kendisi ilk 11’de oynamak istiyordu. Onun en büyük isteği, düşüp de ayağa kalkmanın önemini, 1-2 sene içinde Premier Lig’e gitmeyi hedefliyordu. 11’de oynamak istiyordu ama hocamızın sistemine uymadı. Bizim için üzücü hikaye. Caulker ile oynamak istediği için yollarımızı ayıracağız. Çin’den çok iyi bir teklif var. Onu değerlendirmiyor şu an. Türkiye’den çok iyi teklifler var. Konuyu kişiselleştirdiği için belli şartlar önümüze sunuyor. Kendisine her türlü kolaylığı sağlayacağız. Hiçbir futbolcunun da kabul edilemez taleplerine esneklik gösteremeyiz.

“SORUN ÇIKARANA SORUN ÇIKARIRIZ”

Şu an yollarımızı ayıracağımız ama sorun çıkaran oyuncular var. Sorun çıkarana sorun çıkarırız. 1 tanesi için hatırı sayılır bonservis alıyorduk. Gitmem diye tutturdu. UEFA ile sorunlarımızı da çözecekti. Fakat, göstermiş olduğu tavır kabul edilebilir değil. Biz sakin bir şekilde, telkinlerde bulunduk fakat ben önce kalacağım, gitmem dedi. Maaşının iki misli paralar talep etti. Şimdi geldiğimiz noktada bir yere gidecek herhalde. Şunu bilsinler, sorun yaratana sorun yaratırız. Böyle davranan başkaları olursa devre arasında nasıl teklif gelirse gelsin mayısa kadar otururlar. Sorun çıkartırsalar, sorun çıkartırım. Çift yönlü ilişki. Birkaç arkadaş iyi düşünsün. Bu iki taraf için de kaybet kaybet senaryosudur. Ancak kimse koca kulübü esir alamaz.

“FFP BU SEZON SONUNDA BİTİYOR”

FFP bu sezon sonunda bitiyor. İnşallah bizi inceledikleri zaman başka bir anlaşmayla karşı karşıya kalmayız ve daha rahat hareket edebiliriz. ‘settlement agreement’ denilen durumdan çıkarız. FFP iyi. UEFA bunu cezalandırmak için kullanmıyor, kulüplerin mali yapısını sağlıklı tutmak için istiyor. Yeni FFP 2 aralık ocak gibi tamamlanacak. İnşallah bizi bu kıskaçtan kurtarırlar.

“MESSI TRANSFERİNİ SANKİ TÜRK KULÜPLERİ YAPTI”

Ben yayıncı kuruluşa kızmıyorum. Onların kendisine de söyledim. Son 2 yılda yapılan indirimlerle Messi transferi sanki Türk kulüpleri yaptı

“VOLKAN DEMİREL’İN KALMASINI İSTERDİM”

Volkan Demirel’in kalmasını isterdim. Bilhassa Vitor Pereira ile faydalı olabilecekti. Pereira’nın da Volkan’a faydalı olabileceğini düşündüm. Müsaade istedi Volkan. Yayıncı kuruluşa çok yakışıyor. Allah yolunu açık etsin. İyi bir hoca olacak.

BEKLENEN SORUYU CEVAPLADI

(Caner, Gökhan, Sinan) Oyuncular kısmen yönetim, kısmen hoca kararıydı. Bunların futbolun doğasında var. Bunların her biri emek sarf etmiş oyuncular.Bazı oyuncularla yaştan dolayı yollarımızı ayırdık. 27’lerde falanız. Bizim 24-25’i yakalamamız lazım. En son maçta değişikliklerle 24-24.5 oldu. Pereira’ya şapka çıkartıyorum. Çok kısa sürede iyi değişiklikler yaptı.

“YERDEN YERE VURULDUM”

Vitor Pereira için yerden yere vuruldum. 10 yıllık sözleşme yapın diyor yerden yere vuranlar. CV’sine bakınca böyle bir hocayı kim istemez. Porto’nun 6 yıl altyapısında çalışmış. Arda Güler için böyle bir oyuncuyla hiç çalışmadım dedi. Porto ile 2 senede 1 mağlubiyeti var. Biz onla temasa geçtiğimizde çalışmayı düşünmüyordu. Ailesiyle de epeyi süre uzak kalmıştı. Çok az bir süre düşündü. 1 gün içinde karar verdi. Karısı da çok kızdı. CV’si çok iyi. Disiplini çok iyi. Geçmişe göre kendini geliştirmiş. Gençlere süre verecek kadar cesaretli. Fenerbahçe’yi, ligi, hakemleri, medyayı biliyor. Biz 16-17 hoca ile görüştük Pereira’dan önce. Şimdilik doğru bir seçim yaptığımızı görüyorum.

“KIM MIN-JAE BENCE BİR SÜPERSTAR”

Kim Min-Jae bence bir süperstar. Yüzde 40 ile oynuyor şu an. Geçen sezon 14-15 milyon euro Mourinho teklif etti. Beijing kulübü, 3 milyona verdi sonra bize. Biz birkaç kişiye sorduk Avrupa’da, alamazsınız dediler. Süreç başladı, Porto bizden öndeydi. İngiltere’den bir takım daha topa girdi. Herhalde bizle kimyası daha çok tuttu. Maaş olarak değil kulüp açısından teklifimiz bir tık daha iyiydi. İyi ki geldi. 1 oyuncu. Bazı maçlarımız Kore’de veriliyor.

MESUT-PEREIRA İLİŞKİSİ

Mesut – Pereira arasında bozuk diye hava yaratıyorlar. Hocayla Mesut ile bu konuyu konuşmadım. Hoca o maçta Muhammed tercihini yaptı. Bu olabilir futbolda. Kimse isminden dolayı oynamayacak bu hocanın gözünde. Bu hoca sistemini de Mesut’un etrafında kurdu. Benim tahminim bu maç özelinde, haftada 3 maç kaldıramayabilir demiş olabilir. Bir rahatsızlığı vardı. Kaptanlarla bir görüşmem olacak önümüzdeki günlerde prim sistemiyle ilgili. Orada da sorarım Mesut’a.

TFF AÇIKLAMASI

TFF bence çok çok daha iyi iş çıkartabilir. Mesela yayıncı talimatı. Yayıncı lehine ödemeleri değiştiriyorsunuz. Yayıncı talimatı diye bir şey var. Maçlardan önce, sonra, kim nasıl yayın yapacak. Yayıncı talimatını hiç birimize sormuyorsunuz. Şartname dışında hareketi yayıncı lehine yapıyorsun. Benim tesisime benim iznim dışında adam sokacaksın. Haydi gönder. beFair kampanyamız bir daha olmasın diye madde koymak istiyorlar. Haydi koysunlar.

FENERBAHÇE TOKEN…

Bu camia gönlü cömert bir camia. Hiçbir yerde şu kadar getirdi, götürdü demedim. Kombine, bilet, kampanyalarda birçok adım başka camiaların önünde.

Fenerbahçe Token’den 2 saatte 436 milyon TL gelir elde edildi. Başka bir kulüp başka bir şirketle 1.5 senede 25 milyon euro gelir elde etmiş. Biz 2 saatte 43 milyon euro elde ettik. Bu 25 senelik bir işbirliği, inişleri çıkışları olacak.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !