Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

ABD Başkanı Biden, 4 büyük Rus bankasına yaptırım getireceklerini duyurdu

ABD Başkanı Biden, 4 büyük Rus bankasına yaptırım getireceklerini duyurdu
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
42 views
25 Şubat 2022 - 11:19

ABD Başkanı Biden, 4 büyük Rus bankasına yaptırım getireceklerini duyurdu!

 

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya askeri harekat düzenleyerek savaşı seçtiğini ve sonuçlarına katlanacağını belirterek, ağırlıklı olarak Rus bankacılık sistemini ve ekonomisini hedef alan yaptırımları açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın dün Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri operasyonun ardından Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenledi.

Rus askeri kuvvetlerinin herhangi bir gerekçe ve gereklilik olmaksızın Ukrayna’ya yönelik “zalimce bir saldırıya” giriştiğini belirten Biden, aylardır uyardıkları şekilde Rusya’nın Ukrayna hakkında yalan iddialarda bulunarak operasyonu başlattığını kaydetti.

Biden, Putin’in dün akşam Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun toplandığı esnada savaş ilan ettiğini belirterek, “Putin saldırgan. Bu savaşı Putin seçti. Şimdi de kendisi ve ülkesi bunun sonuçlarına katlanacak. Bugün Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları ve ihracat kısıtlamalarını duyuruyorum.” ifadesini kullandı.

İngiltere, Rusya’ya yönelik ‘en ağır yaptırım paketi’ni açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ardından Rus bankalarını, şirketlerini, kuruluşlarını ve bireyleri hedef alan yeni ek yaptırım paketini duyurdu.

Johnson, parlamentoda, Rusya‘ya yönelik yeni yaptırım kararlarını açıkladığı konuşmasında, bu yaptırımları, “Rusya’nın gördüğü en büyük ve en ağır yaptırım paketi” olarak niteledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in, “Ukrayna’nın kanını ellerinden asla temizleyemeyeceğini” söyleyen Johnson, kanlı bir saldırgan olarak nitelediği Putin’in, dünyanın ve tarihin gözünde “mahkum” olacağını dile getirdi.

Johnson, İngiltere’nin yaptırımlarının, tüm büyük Rus bankalarını, 5 Rus oligarkı ve 100’den fazla şirket ve kişiyi hedef alacağını bildirdi.

Ülkesinin gelecek hafta tüm büyük Rus bankalarının varlıklarını donduracağının altını çizen Johnson, ancak VTB Bank’ın “derhal” tüm varlıklarının dondurulacağına dikkati çekti.

Johnson, ayrıca Rus havayolu şirketi Aeroflot’un faaliyetlerine son verileceğini kaydetti.

İngiltere, Belarus’a da yaptırım uygulayacak

Yeni yaptırımların, büyük Rus şirketlerinin ve devletinin, İngiltere pazarlarında finansman sağlamasını veya borç para almasını engelleyeceğini belirten Johnson, Ukrayna’ya yönelik askeri müdahaledeki rolü nedeniyle Belarus’a da benzer ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarının altını çizdi.

Johnson, yeni yaptırımların, “Londra’daki Rus oligarkların saklanacak hiçbir yeri olmadığı” anlamına geleceğini kaydederek, Rus vatandaşlarının İngiltere’de banka hesaplarına yatırabilecekleri para miktarının da sınırlı olacağını bildirdi.

Boris Johnson, “Rusya’yı küresel ekonomide her geçen gün ve her hafta sıkıştırmak için amansız bir göreve devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi Ukrayna gündemiyle gerçekleştirilecek

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 17.00’de çevrim içi gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’ne katılacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna’daki gelişmeler kapsamındaki güvenlik durumunu görüşmek üzere yarın telekonferans yoluyla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı NATO Olağanüstü Zirvesi’nde, liderler, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini ve son gelişmeleri ele alacak.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !