featured

84 eski vekilden daha kurultay çağrısı: “Derhal kurultay yapılmalı”

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verilen “mutlak butlan” kararı sonrası parti içindeki tartışmalar sürerken, 84 eski milletvekilinden daha “derhal kurultay” çağrısı geldi. Böylece olağanüstü kurultay talebine imza veren eski CHP’li milletvekili ve senatör sayısı 300’ün üzerine çıktı.

İmza sayısı 300’ü aştı

Son yapılan açıklamayla birlikte, önceki hafta 223 olan imzacı sayısına yeni katılımlarla 84 isim daha eklendi. Böylece CHP içinde acilen olağanüstü kurultay yapılmasını isteyen eski parlamenter sayısının 307’ye yükseldiği bildirildi.

“Mutlak butlan kabul edilemez” çıkışı

Eski CHP milletvekilleri ve senatörlerin ortak açıklamasında, “mutlak butlan” kararının demokratik siyasete ve hukuk devleti ilkesine zarar verdiği ifade edildi. Açıklamada, parti içi sürecin yargı kararlarıyla yönlendirilmesinin doğru olmadığı vurgulandı.

Metinde ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim süreçlerindeki yetkisine dikkat çekilerek, verilen kararların kesin olduğuna işaret edildi.

“Derhal kurultay” vurgusu

Açıklamada, CHP içindeki tartışmaların büyümemesi için en hızlı çözümün olağanüstü kurultay olduğu belirtildi. Eski vekiller, “derhal kurultay” çağrısını yineleyerek sürecin en geç 45 gün içinde yapılması gerektiğini savundu.

Parti içinde gerilim sürüyor

CHP’nin 38. Kurultayı sonrası başlayan tartışmalar, parti içinde farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Eski yöneticiler ve milletvekilleri tarafından yapılan açıklamalar, parti içi dengeleri yeniden gündeme taşıdı.

İmzacı listesi genişledi

Yeni açıklamayla birlikte imza veren isimler arasında eski bakanlar, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin de yer aldığı belirtildi. Böylece çağrıya destek veren isim sayısının daha da artabileceği ifade ediliyor.

Parti içindeki tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter