Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara’da gerçekleştiriliyor. Başvuru yapan 9 adayın 8’i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine Mehmet Büyükekşi tek aday olarak girecek. Büyükekşi’nin yönetim kurulu listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurulu Ankara’da gerçekleştiriliyor. Statüsü gereğince, 01.06.2021-31.05.2022 dönemi ile ilgili olarak yapılan genel kurulda başkanlık seçimi yapılacak. Genel kurul, Ankara JW Marriott Oteli’nde saat 10.00’da başladı. Çoğunluk sağlanamazsa, 17 Haziran’da aynı yer ve saate yapılacak ancak kurulun ertelemeye gerek kalmadan bugün gerçekleşmesi bekleniyor. Nihat Özdemir’in istifasının ardından görevi vekaleten sürdüren Servet Yardımcı’nın aday olmadığı gerek kurul için adaylar dün otele gelerek seçim kulislerine başlamıştı.
YENİ BAŞKANI YOĞUN BİZ YAZ BEKLİYOR
Başkan adaylığı için Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Mehmet Büyükekşi, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın başvurmuştu. Delegelerin beşte birinin yazılı teklifini alabilen adaylar başkanlık için yarışabilecek. Seçim sürecinde adaylardan sadece Mehmet Büyükekşi imza sayısını açıklamıştı. Eski Gaziantep FK Başkanı olan Büyükekşi, 270 imza topladığını belirtmişti. Yeni seçilecek TFF Başkanını yoğun bir yaz bekliyor. Kulüpler yeni başkandan öncelikle sürüncemede olan naklen yayın ihalesi ve Süper Lig’de yabancı sayısı konusunda adım atmasını bekliyor.
BÜYÜKEKŞİ DIŞINDAKİ ADAYLAR İMZA TOPLAMAKTA ZORLANDI! TEK ADAY…
200’den fazla delegenin imzasını aldığını söyleyen Mehmet Büyükekşi seçime tek aday olarak girecek. Büyükekşi dışındaki Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın gibi isimler TFF’ye adaylık başvurusu yapmıştı ancak bugün seçimin yapıldığı otelde delege sayısının beşte biri kadar imza toplayıp seçim divan kuruluna vermeleri gerekiyordu. 62 sayıya en çok yaklaşan aday, Hüseyin Yangın oldu ancak o da 35 delege imzasında kaldı.
Bu gelişmenin ardından Mehmet Büyükekşi’nin seçime tek aday olarak girmesi bekleniyor. 311 delegenin oy hakkı bulunduğu seçimde 219 delege oy kullanacak.
MEHMET BÜYÜKEKŞİ’NİN LİSTESİ BELLİ OLDU! İLK KEZ KADIN YÖNETİCİ…
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi’nin yönetim kurulu aday listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez iki kadın yönetici de yönetim listesine yazıldı.
Büyükekşi’nin listesinde şu isimler yer aldı;
Yalçın Orhan
Nüket Küçükel zberci
Murat Aksu
Yusuf Günay
İdil Karademirlidağ Suher
Erman Kalkandelen
İbrahim Burkay
Alkın Kalkavan
Ramazan Üçdan
Müslüm Özmen
Hamit Altıntop
Ali Düşmez
Talat Papatya
Volkan Can
ALİ KOÇ GENEL KURULA KATILMADI
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ankara’da yapılan TFF Genel Kuruluna katılmadı.

Seçim heyecanı D-Smart’ta
TFF Başkanlık seçimi heyecanı saat 10.00’dan itibaren canlı yayınlarla D-Smart ve D-Smart GO’da yaşanıyor. Nihat Özdemir’in istifasının ardından vekaleten Servet Yardımcı’nın oturduğu koltuğun sahibi bugün belli olacak. Kulüpler Birliği’nden birçok kulübün desteğini alarak 270 civarında imza toplayan Gaziantep Futbol Kulübünün eski başkanı Mehmet Büyükekşi’nin isminin öne çıktığı genel kurul gün boyunca 77. Kanal Spor Smart’tan futbol severlere aktarılacak.


















