Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Son dakika: Meteoroloji’den hava durumu uyarısı! Prof. Dr. Orhan Şen: Çamur yağacak

Son dakika: Meteoroloji’den hava durumu uyarısı! Prof. Dr. Orhan Şen: Çamur yağacak
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
41 views
06 Nisan 2022 - 13:18

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre, Nisan ayı ile birlikte bahar yağmurları kendini göstermeye başlıyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşımı ile beraber etkili olacak yağmur dolayısıyla yağışın çamur etkisi yaratacağı şeklinde uyarıda bulundu. Bugün yurdun sadece doğu kesimleri yağış alacak, yarın ve cuma günü ise ülke genelinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu`nun doğusu, Doğu Anadolu ile İç Anadolu`nun doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek. Kalan kesimlerde ise parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Yarın ve cuma günü için ise ülke genelinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bugün ve yarın yurdun doğu kesimlerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi de bekleniyor.

Son dakika: Meteorolojiden hava durumu uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen: Çamur yağacak

Bugün akşam saatlerinden sonra etkisini artırması beklenen toz taşınımının Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

BUGÜN VE YARIN ÇAMUR YAĞACAK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise son Hava Durumu değerlendirmesi şu şekilde:

Suriye’den yüzeysel toz taşınımı geldi, Afrika’dan gelen yukarıdandı. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’ya Arap Yarımadası’ndan kalkıp toz taşımı var bugün yarın daha fazla olacak. Bitlis, Muş, Hakkari, Van, Erzurum, Kars bu civarlarda yoğun.

Doğu Anadolu’da yağış var ve bu tozu çamur şeklinde indirecek. Görüş mesafesi dışında yoldaki kayganlıktan dolayı trafikte dikkat etmek gerekiyor.

Tozu teneffüs ettiğimizde sağlık açısından problem yaratabiliyor. Tozun içerisinde bakteri ve mantarlar var.

Bahar aylarında sıcaklık dalgalanma yapar. Mart’ta karı gördük, Nisan’da sıcaklığı yükselmeye başladı. Doğu bölgeleri dışında yağış yok. Yarın öğleden sonra Marmara’da İstanbul’da dahil olmak üzere gök gürültülü sağanak yağış var. Yağış cuma günü Türkiye geneline yayılacak.

8 İL İÇİN ‘SARI’ 7 İL İÇİN ‘TURUNCU’ UYARI

Bugün Doğu Anadolu`nun doğusunda kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Rüzgarın bölgede (Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak çevreleri ile Erzurum`un ve Mardin`in doğusunda) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yükseklerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !