Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

#StrongTürkiye Etiketine Bot Hesaplardan Paylaşım Yağdı

#StrongTürkiye Etiketine Bot Hesaplardan Paylaşım Yağdı
28 views
03 Ağustos 2021 - 11:06

Kısa sürede büyük bir kampanyaya dönüşen #HelpTurkey etiketiyle insanlar sosyal medyada yardım çağrısında bulundu. Bu çağrıdan rahatsız olan Fahrettin Altun da bu etikete karşı olarak da #StrongTürkiye etiketi başlattı. Ancak bu etiket ile paylaşım yapan hesapların bot olduğu ortaya çıktı.

 

Hepinizin bildiği ve derinden hissettiği gibi günlerdir söndürülemeyen ve yeterli envantere sahip olmadığımız için gittikçe büyüyen orman yangınları içimizi eritiyor. Yiten canlar, yaşam alanlarını kaybeden insanları düşündükçe kahroluyoruz.

Günlerdir bölgede bulunan vatandaşlar kısıtlı imkanlarla bu büyüyen ateşi söndürmeye çalışıyor fakat ne yazık ki bu çaba yeterli olmuyor.

Yeterli müdahale edilmediği için de çaresiz kalan halk, çözümü dünyaya global yardım çağrısı yapmakta buldu. Kısa sürede bu çağrı bir kampanyaya dönüştü, insanlar sosyal medyada #helpturkey etiketiyle diğer ülkelerden destek istedi. Bu etiketle 2 milyondan fazla paylaşım yapıldı.

Tabii bu çağrının ardından yardım çağrısı yapan insanlara tepki gösterip komplo teorileri üretenler de oldu. Bu komplo teorilerinin ardından da Türkiye’nin yardım istediği için aciz duruma düşeceğini düşünenler oldu. Bunun üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun, #StrongTürkiye etiketini başlattı.

👇👇👇

👇👇👇

#helpturkey etiketi kadar gündem olmayan #StrongTürkiye etiketine birçok bot hesaptan paylaşım yapıldığı ortaya çıktı. Bunlar da kanıtı…

👇👇👇

👇👇👇

👇👇👇

👇👇👇

 

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !