featured

Seferihisar Belediyesi’ne rüşvet operasyonu: 6 kişi gözaltında

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Seferihisar ilçesinde belediyeye yönelik düzenlenen rüşvet soruşturması kapsamında operasyon gerçekleştirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan’ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın, belediye bünyesindeki bazı imar ve inşaat işlemleri üzerinden haksız menfaat temin edildiği iddialarına dayandığı öğrenildi. Eş zamanlı operasyonun İzmir merkezli olmak üzere iki ilde gerçekleştirildiği belirtildi.

Soruşturmada Yeni Deliller Ortaya Çıktı

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, daha önce 18-20 Mayıs 2026 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda bazı şüphelilerin tutuklandığı hatırlatıldı. Devam eden incelemelerde ise belediye görevlileri ile özel sektör temsilcileri arasında imar ve inşaat işlemleri karşılığında usulsüz menfaat ilişkisi kurulduğuna dair yeni bulgulara ulaşıldığı ifade edildi.

Elde edilen deliller doğrultusunda, elden ve banka hesapları üzerinden yaklaşık 6 milyon TL tutarında rüşvet alışverişi yapıldığının değerlendirildiği bildirildi.

Operasyonda 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

17 Haziran 2026 sabahı gerçekleştirilen operasyon kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında belediye başkan yardımcısı, şirket yetkilileri ve bir kamu görevlisinin bulunduğu açıklandı.

Gözaltına alınan isimler şöyle sıralandı:

  • İ.G.P. (Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı)
  • S.B. (İnşaat firması yetkilisi)
  • R.K.B. (İnşaat firması yetkilisi)
  • Ö.A. (Kamu görevlisi – Veli Ağbaba’nın danışmanı olduğu belirtildi)
  • S.Y. (Şirket yetkilisi)
  • R.Ö. (Şirket yetkilisi)

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, dijital materyaller ve belgelerin incelenmek üzere el konulduğu bildirildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Başsavcılık, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğünü ve elde edilen delillerin değerlendirilmeye devam ettiğini açıkladı. Olayın tüm boyutlarının ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter