Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Önce zam sonra indirim geldi

Önce zam sonra indirim geldi
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
6 views
10 Temmuz 2024 - 14:42

Özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarına yapılan zamın ardından alkollü içecek fiyatlarında artış yaşandı. Ancak bugün bir bira firması, önceki zam oranlarını gözden geçirerek fiyatlarında indirime gittiğini duyurdu.

Son günlerde Türkiye’de özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarındaki artışlar ve firmaların kendi zamlarını eklemesiyle alkollü içecek fiyatlarında peş peşe yükselme yaşandı.

Özellikle Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 6 aylık üretici enflasyonu rakamlarının etkisiyle akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamullerine yönelik ÖTV tutarlarında artışlar gerçekleşti.

Bu vergi artışlarıyla birlikte içki markaları da kendi zamlarını uyguladı ancak bir bira firması, 5 gün önce duyurduğu zamdan sonra bugün zamlı fiyatlarda indirime gittiğini duyurdu.

Standart biranın fiyatında, daha önce yapılan yaklaşık 10 TL’lik zamdan sonra 3 ila 5 TL arasında bir indirim yapıldığı belirtildi.

SİGARADA DA ZAM GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Sigara sektöründe de benzer bir durum yaşanmış, tepki çeken bir sigara grubu, aldığı tepkilerin ardından yaptığı zam miktarını 6 TL geri çekmişti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !