Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Netflix onlarca çalışanını işten çıkardı!

Netflix onlarca çalışanını işten çıkardı!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
25 views
18 Mayıs 2022 - 10:35

10 yıl içinde ilk kez abone kaybettiğini açıklayan Netflix, işten çıkarmaların bireysel performanstan ziyade iş gereksinimlerinden kaynaklandığını bildirdi.

Dünya genelinde milyonlarca abonesi olan dizi ve film izleme platformu Netflix, 10 yıl içinde ilk kez abone kaybettiğini açıklamasından bir ay sonra yaklaşık 150 çalışanı işten çıkardı. Şirket tarafından dün açıklanan işten çıkarmaların, Kaliforniya’daki ofisini etkileyeceği belirtildi.

Netflix, iş kayıplarının şirketin gelirindeki düşüşten kaynaklandığını söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada “Bu değişiklikler, bireysel performanstan ziyade iş gereksinimleri tarafından yönlendiriliyor, bu da işleri özellikle zorlaştırıyor çünkü hiçbirimiz böyle harika meslektaşlarımıza veda etmek istemiyoruz” denildi.

İşin hangi bölümlerinde iş kayıplarının görüleceği açıklanmadı ancak ABD basınında işe alım, iletişim ve içerik departmanının bu durumdan etkilendiğini yazdı.

200 BİN ABONE KAYBETTİ

Netflix, nisan ayında 2022’nin ilk üç ayında 200 bin abone kaybettiğini açıkladı ve önümüzdeki çeyrekte iki milyonun daha ayrılmasının beklendiği konusunda uyardı.

Haber, şirketin hisselerinin bir günde yüzde 35 düşmesiyle, bir yatırımcının çıkarılmasına yol açtı.

Şirket hisseleri şu anda önceki döneme göre yüzde 46 düşüşle 190 dolardan işlem görüyor.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !