featured

Kırtasiye Denetiminde 15,2 Milyon TL Ceza!

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların açılmasına günler kala, Ticaret Bakanlığı kırtasiye ürünlerine yönelik ülke genelinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. 29 Ağustos – 2 Eylül 2025 tarihleri arasında 81 ilde yapılan kontrollerde 722 bin 528 ürün incelendi, 4 bin 816 ihlal tespit edildi ve toplam 15 milyon 241 bin 124 TL idari para cezası uygulandı.

5 Bin Market Denetlendi

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, son 4 günde 5 bin 50 market denetlendi. Kontroller kapsamında 990 firma hakkında da haksız fiyat artışı nedeniyle işlem başlatıldı.

En Çok Denetim İstanbul ve Ankara’da

Denetim faaliyetleri kapsamında en çok market kontrolü yapılan iller İstanbul (1.414 işletme), Ankara (635 işletme) ve Antalya (320 işletme) oldu.
Ürün bazlı denetimlerde ise Ankara 332 bin 104 ürünle ilk sırada yer aldı. Onu İstanbul (216 bin 848) ve Antalya (31 bin 280) takip etti.

En Fazla Ceza İstanbul’a

İhlallerin en çok görüldüğü il ise İstanbul oldu. Tespit edilen usulsüzlükler sonucunda kesilen cezaların dağılımı şöyle gerçekleşti:

  • İstanbul: 6 milyon 882 bin 884 TL

  • Ankara: 5 milyon 762 bin 120 TL

  • İzmir: 205 bin 790 TL

Haksız Fiyat Artışında İlk Üç İl

Haksız fiyat artışı nedeniyle hakkında işlem başlatılan firma sayıları da dikkat çekti:

  • Ankara: 531 firma

  • İstanbul: 155 firma

  • İzmir: 45 firma

Bakanlıktan Açıklama

Ticaret Bakanlığı, öğrencilerin ve velilerin güvenli ürünlere ulaşmasını sağlamak amacıyla kırtasiye denetimlerinin aralıksız süreceğini belirterek, “Tüketicilerin korunması ve piyasada düzenin sağlanması için çalışmalar kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter