featured

Kılıçdaroğlu’ndan kritik açıklama: Kurultay süreci başlatılıyor

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, 11 Haziran Perşembe günü yapılacak Parti Meclisi toplantısıyla kurultay sürecinin resmen başlatılacağını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, hem parti örgütüne birlik çağrısında bulundu hem de sürecin sağduyu içinde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.


CHP’de kurultay tartışmaları sürüyor

Parti içinde yaşanan gelişmeler, uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Mahkeme kararının ardından genel başkanlık görevine döndüğü belirtilen Kılıçdaroğlu, son dönemde parti içi yapılanmaya ilişkin adımlar atmaya başladı.

Bu süreçte yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesinin de kamuoyuna duyurulduğu ifade edildi.

Öte yandan, parti içinde farklı kanatların kurultay sürecine ilişkin farklı taleplerde bulunduğu görülüyor.


Özgür Özel kanadından erken kurultay çağrısı

CHP’de tartışmaların bir diğer tarafında ise Özgür Özel yer alıyor. Özel, daha önce yaptığı açıklamalarda partinin en kısa sürede kurultaya gitmesi gerektiğini savunmuştu.

Bu çağrıya 200’den fazla eski CHP milletvekilinin de destek verdiği belirtilirken, parti içi dengelerin kurultay sürecinde nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.


Kılıçdaroğlu’ndan birlik ve beraberlik mesajı

Son açıklamasında kurultay sürecinin başlangıç tarihini netleştiren Kılıçdaroğlu, parti örgütüne de önemli mesajlar verdi.

“11 Haziran’da yapılacak Parti Meclisi toplantısıyla kurultay sürecini başlatıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, tüm örgütü grup toplantısında birlik olmaya davet etti.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, CHP’nin bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Biz farklı fikirlerle zenginleşen ama aynı hedefte birleşen büyük bir aileyiz. Birbirimize rakip değil, yol arkadaşıyız.”


“Hedef: Cumhuriyetin ikinci yüzyılı”

CHP lideri açıklamasında partinin temel hedefini de hatırlattı. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında adaletin ve demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, partinin bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğini ifade etti.


Parti içinde gözler 11 Haziran’da

CHP’de gözler şimdi 11 Haziran’da yapılacak Parti Meclisi toplantısına çevrilmiş durumda. Bu toplantının, kurultay sürecinin resmi başlangıcı olması nedeniyle parti içi dengeler açısından kritik bir dönüm noktası olacağı değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter