featured

İstanbul’da sosyal konut projesinde örnek daireler tanıtıldı

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en kapsamlı sosyal konut projelerinden biri olan “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında İstanbul’da inşa edilecek 100 bin konut için hazırlanan örnek daireler basına tanıtıldı. Proje, vatandaşlara daha güvenli, modern ve depreme dayanıklı yaşam alanları sunmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Ev Sahibi Türkiye” sloganıyla duyurulan proje, 81 ilde toplam 500 bin sosyal konutun hayata geçirilmesini kapsıyor. Proje tamamlandığında yaklaşık 2 milyon kişinin modern ve güvenli konutlarda yaşaması planlanıyor.

İstanbul’da 100 Bin Konut Planı

Proje kapsamında İstanbul’da 2+1 ve 1+1 daire tiplerinde toplam 100 bin sosyal konut inşa edilecek. Konutların özellikle dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarına uygun şekilde planlandığı ve deprem güvenliği önceliğiyle tasarlandığı belirtildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje çerçevesinde, Başakşehir ve Kayaşehir bölgelerinde örnek daireler basına ve vatandaşlara gösterildi. Tanıtımda 1 adet 2+1 ve 2 adet 1+1 daire modeli yer aldı.

Kura Çekimi Başlıyor

Projenin en önemli aşamalarından biri olan kura çekimi süreci yarın başlayacak ve 3 gün boyunca devam edecek. Hak sahiplerini belirleyecek kura çekiminin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yapılacağı açıklandı.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katılması bekleniyor.

Başvurularda Rekor İlgi

Projeye vatandaşlardan yoğun ilgi geldi. Türkiye genelinde 500 bin konut için yapılan başvurulara toplam 8 milyon 840 bin kişi müracaat etti. Başvuruların 5 milyon 242 bini geçerli sayılırken, en yoğun başvuru 1 milyon 235 bin kişi ile İstanbul’dan yapıldı.

Ödeme Planı ve Koşullar

İstanbul’daki konutlar için gelir kriteri diğer illere göre farklı belirlendi. İstanbul’da hane gelirinin en fazla 145 bin lira, diğer illerde ise 127 bin lira olması şartı getirildi.

Konutların yüzde 10 peşinatla, 240 ay vade ve 7 bin 313 liradan başlayan taksitlerle dar gelirli vatandaşlara sunulacağı açıklandı. Bu modelin, ev sahibi olmayı daha erişilebilir hale getirmesi hedefleniyor.

Depreme Dayanıklı Yaşam Alanları

Proje kapsamında inşa edilecek tüm konutların deprem yönetmeliğine uygun, modern ve güvenli şekilde tasarlandığı vurgulandı. Sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, okul ve ulaşım imkanlarıyla birlikte bütünleşik yaşam alanları oluşturulacağı belirtildi.

Hava Görüntüleri Paylaşıldı

TOKİ tarafından İstanbul’da yapılan örnek konutların havadan görüntüleri de kamuoyu ile paylaşıldı. Görüntülerde projelerin hızla ilerlediği ve büyük ölçekli bir şehirleşme hamlesinin hayata geçirildiği görüldü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter