Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

İktidara yakın gazete duyurdu: Ocak Ayı Memur ve Emekli Maaş zammında rakamlar netleşiyor

İktidara yakın gazete duyurdu: Ocak Ayı Memur ve Emekli Maaş zammında rakamlar netleşiyor
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
10 views
26 Ekim 2022 - 16:49

Artan fiyatlarla birlikte enflasyon karşısında rahat bir nefes almak isteyen vatandaşlar, Ocak 2023’te yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde tekrar yükselteceğiz” sözleri beklentileri artırırken, tahminler de peş peşe geliyor. Peki memur ve emekli ne kadar zam alacak? İşte detaylar…

Memur ve emeklilerin gözü kulağı Ocak ayında yapılacak zam oranına çevrildi. Milyonlarca vatandaş yapılacak zam oranıyla artan enflasyon karşısında nefes almak istiyor. Hükümet kanadından peş peşe açıklamalar gelirken, bir yandan enflasyon rakamları takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri beklentileri de yükseltirken, kulislerde de zam tahminleri konuşuluyor. Peki 2023 emekli maaşları, memur maaşları ne kadar olacak? Ocak’ta memur ve emekli ne kadar zam alacak? İşte detaylar…

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

Sabah’ta yer alan habere göre; Ücretlilerin, kendi hesabına çalışanların, emekli aylıklarının 2023 Ocak-Temmuz aylarında önceki altı aylık enflasyon tahmini dikkate alınarak artırılacak.

MEMUR ZAMMI: YÜZDE 8 ARTI ENFLASYON FARKI

Kamu görevlileriyle yapılan toplu sözleşme hükümlerine göre memur maaşları, emekli aylıkları Ocak 2023’te yüzde 8, Temmuz ayında yüzde 6 oranında artırılacak, enflasyon farkları da ayrıca ilave edilecek.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !