Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Asrın Hukuk Bürosu: Öcalan’ın Sağlık Durumuyla İlgili Bilgi Alamıyoruz

Asrın Hukuk Bürosu: Öcalan’ın Sağlık Durumuyla İlgili Bilgi Alamıyoruz
194 views
26 Mart 2021 - 12:00

Asrın Hukuk Bürosu: Öcalan’ın Sağlık Durumuyla İlgili Bilgi Alamıyoruz

14 Mart tarihinde İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın öldüğü iddialarının ortaya atılmıştı. Asrın Hukuk Bürosu avukatları müvekkilleriyle acil görüş talebinde bulunduklarını açıkladı. Yüz yüze görüşme talepleriyle ilgili olumlu yanıt alamadıkları belirtildi.

Asrın Hukuk Bürosu: Öcalan'ın Sağlık Durumuyla İlgili Bilgi Alamıyoruz

Öcalan’ın kardeşi ile yaptığı son telefon görüşmesinin çok kısa süre içinde kesintiye uğradığını belirten avukatlar, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bugün de Sayın Öcalan’ın sağlık durumu ile ilgili sağlıklı bilgiye ulaşma imkanımız olmamıştır. Bizlerin Sayın Öcalan ile İmralı Cezaevi’nde ivedilikle görüşme talebimiz devam etmektedir. Nitekim Sn. Öcalan da görüşmenin geçekleşebilen kısmında bu talebin yerine getirilmemesini kabul etmediğini, bu durumun hukuka aykırı olduğunu beyan etmiş, devamında da görüşme kesilmiştir. Yaşanan bu gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunuyor, yetkilileri hukuka uygun davranmaya ve sorumluluğa davet ediyoruz.”

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, yaptıkları açıklamada Öcalan’dan 27 Nisan 2020 tarihinden beri haber alamadıklarını söyleyerek, onunla yüz yüze yaptıkları son görüşmenin 7 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştiğini hatırlattılar.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !