“ANNEMDEN 55 GÜN SONRA DAYIMI KAYBETTİM” TÜRKAN ŞORAY: SÖZLERİN TÜKENDİĞİ YERDEYİZ

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk sinemasının efsane ismi Kadir İnanır’ın vefatı, sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğdu. Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncusunun ardından ilk duygusal açıklamalar, onu yakından tanıyan iki önemli isimden geldi.

Kadir İnanır’ın yeğeni Levent İnanır, acı haberi derin bir üzüntüyle karşıladığını belirterek, “Dayımın son durumu iyi değildi. Korktuğumuz başımıza geldi. Annemden 55 gün sonra dayımı kaybettim” sözleriyle yaşadığı büyük acıyı dile getirdi.

Ailesi için peş peşe gelen kayıpların çok ağır olduğunu söyleyen Levent İnanır, usta sanatçının adının yalnızca aile içinde değil, Türk sinemasının tarihinde de yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

Kadir İnanır’la Türk sinemasının unutulmaz filmlerinde başrolü paylaşan Türkan Şoray da büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. Şoray, “Çok üzüldüm. Sözlerin tükendiği yerdeyiz. Böylesine önemli bir sanat insanını, bir dostu kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duyuyorum” sözleriyle acısını paylaştı.

Kariyeri boyunca Yeşilçam’a damga vuran Kadir İnanır; güçlü oyunculuğu, unutulmaz karakterleri, duruşu ve sinemaya bıraktığı izlerle Türkiye’nin hafızasında özel bir yer edinmişti.

Usta sanatçının vefatıyla birlikte Türk sinemasının bir çınarı daha devrilirken, sanat camiasından ve sevenlerinden taziye mesajları gelmeye başladı.

#Kadirİnanır, #Leventİnanır, #TürkanŞoray, #Yeşilçam, #TürkSineması, #SonDakika, #Vefat, #UstaOyuncu, #Sinema, #SanatDünyası, #Magazin, #Gündem, #JülideKural, #TürkSinemaTarihi, #YeşilçamEfsanesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter