Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
39 views
09 Ağustos 2022 - 16:05

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak 2022 ABD temmuz ayı enflasyon verisi için geri sayım

ABD enflasyon verileri için araştırmalar hızlandı. ABD enflasyon verileri her ay belirli tarihlerde açıklanıyor. Temmuz ayı enflasyon oranı ağustos ayı içerisinde açıklanacak. Haziran ayında yüzde 9’un üzerine çıkarak 41 yılın zirvesine tırmanan ABD enflasyonunun, zirveden gerilemesi bekleniyor. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

ABD Enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ABD temmuz ayı enflasyon verileri ağustos ayı içerisinde açıklanacak. Açıklama her ay saat 15:30’da yapılıyor. Ekonomistlerin ABD Enflasyon Verisi beklentisi, kritik verinin temmuz ayında yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşmesi yönünde.

ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD enflasyon verileri 10 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak. Açıklama saat 15:30’da yapılacak. Haziran ayında yüzde 9’un üzerine çıkarak 41 yılın zirvesine tırmanan ABD enflasyonunun, zirveden gerilemesi bekleniyor. Ekonomistlerin beklentisi, kritik verinin temmuz ayında yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşmesi yönünde… Enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasındaki yol haritası üzerinde belirleyici olduğu için oldukça önemli… Fed Başkanı Jerome Powell, önceki konuşmalarında piyasaya verdiği mesajlarda faiz artırımlarının hızı için ekonomik verilerin izleneceğini belirtirken; bu verilerin enflasyon ve tarım dışı istihdam verileri olduğuna dikkat çekmişti.

ABD enflasyon verisinin piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesi halinde, Fed’in faiz artırımlarında daha da hızlanabileceği beklentisi kuvvetlenebilir. Böyle bir durumda yani ABD tarafından sürpriz bir veri gelirse, piyasalarda oynaklıklar yaşanabilir. Risk iştahının azalmasıyla beraber dünya borsa endekslerinde negatif fiyatlamalar hakim olabilir. Doların dünyada daha da güçlenmesi, ABD tahvil faizlerinde yükseliş ve ters korelasyon etkisiyle Altın ve gümüş fiyatlarının baskılanması beklenebilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !