Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Usta Oyuncu Sabina Toziya Hayatını Kaybetti

Usta Oyuncu Sabina Toziya Hayatını Kaybetti
69 views
11 Ağustos 2021 - 9:56

8 ay önce Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden ayrıldıktan sonra beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olan oyuncu Sabina Toziya hayatını kaybetti. Acı haberi senarist Bahadır Özdener sosyal medya hesabından duyurdu.

Beynindeki tümör nedeniyle 8 ay önce ameliyat olan usta oyuncu Sabina Toziya 75 yaşında hayatını kaybetti. Üzücü haberi sosyal medya hesabından senarist Bahadır Özdener duyurdu. Özdener “Çok kıymetli Sabina Toziya’yı, Rahmeti Rahman’a uğurladık. Allah’tan annemize rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi.

EVİNDE BAYILIP HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Hayriye ana rolünü canlandıran Sabina Toziya, bu senenin başında diziye verilen ara sonrası Makedonya’ya gitmişti. Burada evinde bayılarak yere düşen usta isim, derhal hastaneye kaldırılmıştı. Beyninde tümör olduğu tespit edilen oyuncu, diziye veda ederek tedavi görmeye başlamıştı.

Ünlü oyuncu Sabina Toziya hayatını kaybetti

SABİNA TOZİYA KİMDİR?

Sabina Toziya, 1946 doğumludur. 75 yaşında olan Sabina Toziya Üsküp, Makedonya doğumlu oyuncu. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Çakırbeyli karakterini canlandırmıştır. 2021 yılında beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçirmesinden dolayı diziden ayrılmıştır.

Ünlü oyuncu Sabina Toziya hayatını kaybetti

Usta Oyuncu Oktay Kaynarca’da Üzüntüsünü Paylaştı

“UĞURLAR OLSUN CANIMIN İÇİ”

Toziya’nın ölümü uzun yıllar birlikte çalıştığı rol arkadaşlarını da yıktı. Geçtiğimiz günlerde amcasını son yolculuğuna uğurlayan Oktay Kaynarca, aldığı ikinci ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşadı. Dizide Sabina Toziya’nın oğlu Hızır Çakırbeyli’yi canlandıran Oktay Kaynarca da Instagram hesabından usta oyuncuyla bir karesini paylaşarak “Sınanıyor muyum bilmiyorum ama bir bildiği var sanırım Yaradanın. Tarif etmem imkansız, sadece kocaman bir boşluk kocaman bir hiçlik. Uğurlar olsun canımın içi, nurlar içinde uyu” ifadelerini kullandı.

Amcasından sonra rol arkadaşı Sabina Toziya'nın ölüm haberini alan Oktay Kaynarca'dan duygulan paylaşım

AMCASININ ÖLÜM HABERİNİ ALDI

Başarılı oyuncu Oktay Kaynarca 3 gün önce amcasını Murat Yılmaz’ın ölüm haberiyle yıkıldı. Sosyal medya hesabından amcasıyla olan fotoğraflarını paylaşan Kaynarca, “Uğurlar olsun amcam, ağabeyim, beraber büyüdüğüm, çocukluğumuzu saklayan koruyan gözeten, yolculuğumun omuzdaşı, son büyüğüm Allah mekanını cennet etsin” demişti.

Amcasından sonra rol arkadaşı Sabina Toziya'nın ölüm haberini alan Oktay Kaynarca'dan duygulan paylaşım

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Murat Yılmaz, önceki gün Şakirin Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Amcasından sonra rol arkadaşı Sabina Toziya'nın ölüm haberini alan Oktay Kaynarca'dan duygulan paylaşım

                                              Oktay Kaynarca ve amcası

Amcasından sonra rol arkadaşı Sabina Toziya'nın ölüm haberini alan Oktay Kaynarca'dan duygulandıran paylaşım

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !