Türkiye genelinde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarının ardından, 81 ildeki tüm eğitim kurumlarında güvenlik tedbirleri artırıldı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla okul önleri ve çevrelerinde polis ekipleri görevlendirilerek denetimler sıklaştırıldı.
Uygulamalar kapsamında okul giriş-çıkış saatlerinde bölgede polislerin hazır bulunduğu, şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrollerinin yapıldığı bildirildi. Bazı şehirlerde trafik denetimleri de artırılırken, araçlar ve okul çevresindeki kişiler tek tek kontrol edildi.
Yetkililer, her okul bölgesinde en az iki polis memurunun görev yapacağını, ihtiyaç halinde ek ekiplerin de devreye gireceğini belirtti. Bu önlemlerin öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı ifade edildi.
Ayrıca alınan tedbirlerin yalnızca kısa vadeli değil, risk analizlerine göre sürekli güncellenerek ülke genelinde devam edeceği kaydedildi. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde okul çevrelerinde denetimlerin aralıksız sürdüğü aktarıldı.
Genel olarak uygulamanın, okul güvenliğini artırmak ve olası riskleri en aza indirmek amacıyla ülke çapında yaygınlaştırıldığı belirtildi.


