Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Sen Düzgün Bir Baba mıydın?

Sen Düzgün Bir Baba mıydın?
Yasar ÇAKMAK
Yasar ÇAKMAK( yasar@haberkonseyi.com )
68 views
06 Ağustos 2024 - 9:33

Yani sen çok mu dürüsttün? Seni çok iyi tanıyanlardan biriyim. Gece kulüplerinde sabahlara kadar elinde şampanya şişesiyle dolaşıp kızlara sarkan biriydin. Seni kim tanıtırdı? Kanal D’de Faruk Beyhan sayesinde bir yerlere gelen biriydin. Televizyonda bile bilmezdin yokluktan televizyoncu olan birisinin şimdi kızın için çabalıyorsun. Kızının nafakasını ödemeyen biriydin. Deniz seninle nasıl evlendi, nasıl kandırdın bilmiyorum ama sen iyi bir baba olsaydın kızının hep yanında olur, annesi de sütük oldu. Akıllı ol, Efe Önbilgin. Babalar çocuk yapmakla bitmiyor, çocuğuna sahip çıkacaksın, annesine yardımcı olacaksın. Sen kaç kez çocuğunla annesiyle birlikte yemek yedin? Kaç kez okuluna gidip durumunu öğrendin? Tutturmuşsun Deniz Akkaya ile ilgili sürekli dava açıyorsun. Amacın Deniz’i içeri attırmak mı? Senin kişiliğin ortada, böyle babalık olmaz. Bırak şu davaları, çocuğunun annesiyle barış. Birlikte çocuğunuzun geleceği için karar veriniz. Ne oldu? Mahkemeye açtığın dava ortada, hakimler tam yerinde dava red ederek doğru karar vermişler.

Eski manken Deniz Akkaya için ‘zorlama hapsi’ uygulanması talebi hakkında karar! Eski manken Deniz Akkaya hakkında kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Düzenlenen iddianamede, Akkaya hakkında ‘Altsoya karşı silahla kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi istenirken, savcılık kızına fırlattığı termosu silah saymıştı. Şimdi ise Deniz Akkaya hakkında ‘zorlama hapsi’ uygulanması talebine yanıt geldi.

Geçen Mayıs ayında eski manken Deniz Akkaya’nın 16 yaşındaki kızı A.Ö.’ye şiddet uyguladığı iddiası ortaya atılmıştı. İddialar sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Deniz Akkaya hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Düzenlenen iddianamede, Deniz Akkaya’nın kızı A.Ö.’ye karşı, ‘Altsoya karşı silahla kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi. İddianamede, Akkaya’nın kızı A.Ö.’nün şikayetinden vazgeçtiği aktarıldı. Dosyanın kamu davasına dönüşmesinden dolayı Akkaya hakkında iddianame düzenlendiği ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği belirtilmişti.

Eski manken Deniz Akkaya hakkında ‘tedbir kararını’ ihlal ettiği iddiasıyla eski eşi ile şiddet uyguladığı iddia edilen kızı ‘zorlama hapsi’ uygulanmasını talep etti. Mahkeme kararında, Akkaya hakkında ‘zorlama hapsi’ uygulanması talebinin reddine hükmetti. Talep reddedildi!

Eski manken Deniz Akkaya’nın 16 yaşındaki kızı A.Ö. ile babası Efe Önbilgin, 28 Mayıs tarihinde Aile Mahkemesi’ne başvurarak Deniz Akkaya’nın kendilerini iletişim araçlarıyla veya benzer şekillerde rahatsız etmemesi yönünde 3 ay süreyle tedbir kararı aldırmıştı. Bu kararın ihlal edildiğini iddia eden baba ile kızı, İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak Akkaya’nın 3 ile 10 gün arasında değişen zorlama hapsine karar verilmesini talep etti.

‘Zorlama hapsi’ uygulaması: Kararını açıklayan İstanbul 1. Aile Mahkemesi, Deniz Akkaya’nın paylaşımlarının incelenmesi sonucu paylaşımın yapıldığına dair resmi bir belge sunulmadığı, dilekçe ekinde sunulmuş olan evrakların denetime elverişli olmadığı ve bu haliyle belgelerin delil olarak kabul edilemeyeceği gerekçeleriyle ‘zorlama hapsi’ uygulanmasına ilişkin talebin reddine karar verdi. İtirazda red gördü. Yapılan itirazın ardından üst mahkeme olan İstanbul 2. Aile Mahkemesi de İstanbul 1. Aile Mahkemesi’nin kararının olayla uyumlu ve yasaya uygun olması gerekçesiyle itirazın reddine karar verdi.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !