Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Putin kısmi seferberlik ilan etti

Putin kısmi seferberlik ilan etti
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
5 views
21 Eylül 2022 - 10:35

Rusya Devlet Başkanı Putin, kısmi seferberlik ilan etti. ‘Amacımız Donbas’ı özgürleştirmek’ diyen Putin Batı’yı Rusya’yı yok etmek istemekle suçladı. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, karar kapsamında 300 bin kişinin askere alınacağını duyurdu.

Dünyanın gözü kulağı 24 Şubat’tan beri Ukrayna’dan gelen haberlerde.

Ukrayna’daki savaş son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin’den Dünya gündemine birinci sıradan giren açıklamalar geldi.

Putin, ulusa sesleniş konuşmasında kısmi seferberlik ilan etti. Kısmi seferberliğin bugünden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

‘BATI RUSYA’YI YOK ETMEK İSTİYOR’

‘Amacımız Donbas’ı özgürleştirmek’ diyen Putin Batı’yı Rusya’yı yok etmek istemekle suçladı.

Putin, ‘Kısmi seferberlikten bahsediyoruz,yani şu anda yedekte bulunan vatandaşlar zorunlu askerliğe tabi olacak’ dedi.

BATI’YA NÜKLEER UYARI

‘Batı’ya söylüyorum, kullanacak çok silahımız var, bu bir blöf değil’ diyen Rus lider Ukrayna’nın doğusunda savaşan gönüllülerin Rus silahlı kuvvetlerinin üyeleriyle aynı statüye sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Putin, ‘Nükleer silahlarla bize şantaj yapmaya çalışanlar, işlerin tersine dönebileceğini bilmeli’ ifadesi ile Batı’ya uyarıda bulundu.

KISMİ SEFERBERLİK KİMLERİ KAPSIYOR?

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, ‘Kısmi seferberlik kararı daha önce askeri tecrübesi olanlar için geçerli seferberlik kararı için büyük bir kaynağımız var’ dedi. Şoygu öğrencilerin silah altına alınmayacağının da altını çizdi.

Rus bakan karar kapsamında 300 bin kişinin askere alınacağını sözlerine ekledi.

PUTİN’DEN REFERANDUM KARARINA DESTEK

Putin’in açıklamaları doğu ve güney Ukrayna’daki Rus kontrolündeki bölgelerin Rusya’ya katılmak için referandum kararı almalarından bir gün sonra geldi.

Putin, Ukrayna’nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerinin altını çizdi.

‘SAHTE REFERANDUMLAR HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEYECEK’

Ukrayna tarafından ilk açıklama ise dışişleri bakanı düzeyinde gelmişti. Ukraynalı bakan Kuleba, ‘Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek’ demiş ve Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

‘Rusya, Ukrayna topraklarının bir bölümünü işgal eden bir saldırgan konumundadır. Ukrayna, topraklarını kurtarmak için her türlü hakka sahiptir ve Rusya ne derse desin onları özgürleştirmeye devam edecektir.’

RUSYA AYLAR SONRA ASKERİ KAYBI AÇIKLADI

Aylardır askeri kayıplarını açıklamayan Rusya, 24 Şubat’ta başlayan savaşta 5 bin 937 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Moskova konu ile ilgili ilk resmi açıklamasını 2 Mart’ta yapmış ve savaştaki asker kayıp 498 olarak açıklanmıştı.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !