Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in açılış haftasında Çorum FK karşısında alınan 2-2’lik beraberliğin ardından hem taraftara hem de futbol kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Sezona beklenmedik bir puan kaybıyla başlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten deneyimli teknik adam, sarı-kırmızılı takımın kısa süre içerisinde toparlanacağını ve sezon sonunda yine şampiyonluk ipini göğüsleyeceğini söyledi.
RAMS Park’ta oynanan mücadelede Galatasaray, oyun üstünlüğünü uzun süre elinde tutmasına rağmen sahadan beraberlikle ayrıldı. Karşılaşma sonrası konuşan Buruk, özellikle ilk yarıdaki performanstan memnun olduğunu dile getirerek takımının rakip kalede baskılı bir görüntü ortaya koyduğunu ifade etti. Ancak futbolun zaman zaman sürprizlere açık bir oyun olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, kısa süre içerisinde yaşanan kırılma anlarının maçın kaderini değiştirdiğini söyledi.
Galatasaray’ın oyunun büyük bölümünde kontrolü elinde tuttuğunu belirten Buruk, rakibin bulduğu goller sonrası tribünlerde oluşan olumsuz atmosferin futbolcuları da etkilediğini kaydetti. Buna rağmen oyuncularının mücadeleden kopmadığını söyleyen başarılı teknik adam, son dakikalara kadar galibiyet için savaştıklarını ve çok sayıda pozisyon ürettiklerini hatırlattı.
Sarı-kırmızılı camiada son günlerde oluşan karamsar havaya da değinen Buruk, bu atmosferin bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade etti. Galatasaray’ın geçmişte de benzer süreçlerden geçtiğini hatırlatan deneyimli teknik direktör, kulübün en büyük gücünün birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Taraftarın desteğinin takım üzerindeki etkisine dikkat çeken Buruk, futbolcuların moral ve motivasyon açısından desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Transfer çalışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Buruk, özellikle hücum hattında önemli eksikler bulunduğunu söyledi. Yönetimin transfer görüşmelerini yoğun şekilde sürdürdüğünü ifade eden tecrübeli teknik adam, kadroya katılacak yeni isimlerle birlikte takımın hem kalite hem de rekabet seviyesinin yükseleceğini dile getirdi. Özellikle forvet, kanat ve 10 numara pozisyonlarına yapılacak takviyelerin Galatasaray’ın oyun gücünü önemli ölçüde artıracağını vurguladı.
Buruk, transferlerin yalnızca saha içindeki performansı değil, takımın genel psikolojisini de olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Taraftarın beklentilerinin farkında olduklarını belirten başarılı çalıştırıcı, yönetimle sürekli iletişim halinde olduklarını ve en doğru isimleri kadroya kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Önlerinde uzun bir sezon bulunduğunu hatırlatan Buruk, ilk haftadaki puan kaybının şampiyonluk yarışında belirleyici olmayacağını söyledi. Milli takımlardan dönen oyuncuların fiziksel olarak henüz tam seviyelerine ulaşmadığını belirten teknik adam, ilerleyen haftalarda takımın performansının daha da yükseleceğini dile getirdi. Galatasaray’ın her geçen gün daha güçlü bir görüntü ortaya koyacağını savunan Buruk, taraftarların sabırlı olması gerektiğini söyledi.
Deneyimli teknik direktör, açıklamalarının sonunda iddialı mesajlar vermekten de geri durmadı. Galatasaray’ın hedeflerinden hiçbir sapma olmadığını vurgulayan Buruk, sarı-kırmızılı ekibin yeniden kazanma serisi yakalayacağını ve sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldıracak en güçlü aday olduğunu ifade etti. İlk haftadaki beraberliğin moral bozucu olsa da yolun henüz çok başında olduklarını belirten Buruk, Galatasaray’ın büyük camia refleksiyle bu süreci aşacağını söyledi.
Sarı-kırmızılı taraftarlar şimdi gözlerini hem yapılacak transferlere hem de takımın önümüzdeki hafta oynayacağı karşılaşmaya çevirmiş durumda. Teknik heyet ve yönetim ise oluşan soru işaretlerini ortadan kaldıracak hamlelerle Galatasaray’ı yeniden zirve yarışındaki en güçlü konumuna taşımayı hedefliyor.
