Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Monaco maçının ardından Trabzonsporlu yıldıza tepki: Özür dilemen yetmez!

Monaco maçının ardından Trabzonsporlu yıldıza tepki: Özür dilemen yetmez!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
12 views
07 Ekim 2022 - 9:43

Monaco, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nun 3’üncü haftasında Trabzonspor’u konuk etti. Heyecan dolu müsabaka Fransız temsilcisinin 3-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. Bordo-mavililerde Maxi Gomez’in erken gördüğü kırmızı kart tüm planları bozdu. Trabzonspor’un Monaco deplasmanında yaşadığı mağlubiyeti spor yazarları değerlendirdi.

Monaco maçının ardından Trabzonsporlu yıldıza tepki: Özür dilemen yetmez!

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nun 3’üncü haftasında Monaco, Trabzonspor’la karşı karşıya geldi. Kritik mücadele Monaco’nun 3-1’lik galibiyetiyle sona erdi. Monaco’nun Trabzonspor’u 3-1’le geçtiği maçı spor yazarları değerlendirdi. Usta kalem, Abdullah Avcı’yla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Monaco – Trabzonspor maçı sonrası yapılan değerlendirmeler…

TRABZONSPOR’UN HALA ŞANSI VAR / AKSAL YAVUZ

En sonda söyleyeceğimizi baştan söyleyelim: Trabzonspor 3-1 mağlup oldu ancak kaybedilmiş çok şey yok; iddiası hala devam ediyor. Zira lider Ferencvaros da, Kızılyıldız’a mağlup olduğu için grupta işler iyice karıştı. Yeter ki kalan maçlarda benzer hatalar yapılmasın.
Ah Gomez ah! Ne gerek vardı faulü aldıktan sonra o hareketi yapmaya. Zaten Gürcü hakem de o anı bekliyor gibiydi, tartışmalı penaltı pozisyonunu beklediği gibi…
Böyle bir karşılaşmada, üstelik deplasmanda maçın hemen başında bir kişi eksik kaldığınızda; oynanacak dakikalar sıkıntılı geçer, deyim yerindeyse işiniz iğneyle kuyu kazmaya döner tamam da…

Her şeye rağmen böyle bir turnuvada, ülkede şampiyonluğa oynayan bir takım bu kadar basit goller yememeli, o kadar çok pozisyon vermemeli, o kadar çok hata yapmamalı.

O anlamda bordo-mavililer, taraftarı ev sahibi takımın seyircisinden fazla olan statta Monaco’ya erken teslim oldu; oynanan futbol, alınan skor yakışmadı!
Onlara yakışan; şanslarının devam ettiği grupta, Fransa’da aldıkları skoru unutup, kalan maçları kazanarak gruptan çıkmaktır…

 

Monaco maçının ardından Trabzonsporlu yıldıza tepki: Özür dilemen yetmez

ÖZÜR DİLEMEN YETMEZ GOMEZ / CEMAL ERSEN

Monaco zaten zor bir deplasmandı. Ama biz kendi işimizi daha da zorlaştırdık. Maxi Gomez’in henüz 10. dakikada Camara ile girdiği mücadelede faulü almışken rakibinin suratına savurduğu tekmenin ne affı ne mazereti olabilir. Uruguaylı futbolcu dün geceki yenilginin baş sorumlusudur. O tekme, yaptığı işe ve arkadaşlarının emeğine saygısızlıktı. Özürle filan geçiştirilemez.
Kırmızı kartın üç dakika sonrası gelen Monaco golü ise her şeyin tuzu-biberi oldu adeta. Merak ediyorum, Gomez ilk antrenmanda arkadaşlarının yüzüne nasıl bakacak? Özür dilemen yetmez Gomez!

Ev sahibi takımın yaş ortalaması 24.5 imiş. 80 dakikadan fazla eksik oynamak zorunda kalan Trabzonspor’un bu fizik gücüne dayanma şansı olabilir miydi? Hem baskıyı kırmak, hem topu üçüncü bölgeye taşımak olağanüstü çaba gerektiriyordu. Monaco’nun farkı artırma girişimlerinde Uğurcan’ın kritik müdahaleleri ve direkt olmasa, daha ilk yarım saatte teslim bayrağını çekmiştik. Ama nereye kadar? Devrenin son dakikasında Vanderson’in sağ bekten gelip ceza alanı içinde Bardhi’den aldığı penaltı ağır geldi bana. Vanderson topun kontrolünü kaybettikten sonra dengesini sağlayamayıp düşünce, Gürcü hakem beyaz noktayı gösterdi. VAR da onu destekledi. Monaco kaptanı Ben Yadder bu bölümün skorunu belirledi.

Monaco maçının ardından Trabzonsporlu yıldıza tepki: Özür dilemen yetmez

 

Peki, Trabzonspor ne yapabildi ilk yarıda? Takım halinde savunmaya çalışırken kendi yarı alanından çıkmak zordu. Bir kaç şut denemesi dışında şansı yoktu zaten. Kabullenilmiş çaresizlik en acısı.
Bu kadar dezavantajlı durumda iken teknik direktör Abdullah Avcı’nın şapkadan tavşan çıkarmasını beklemek saflıktı elbette. Hoca ne yapsın? Oyuncu değişiklikleri sadece farkın artmasını engellemek ve averajın daha da bozulmasının önüne geçmek olabilirdi. Ama hamleler üçüncü golün ardından geldi. Tek golümüz ise Avcı’nın sakatlığı nedeniyle risk etmek istemediği ancak sahaya sürmek zorunda kaldığı Bakasetas’tan.
Böyle bir tabloda sahadaki Trabzonsporlu futbolcuları nasıl eleştirebilirim ki? Hiç birinin gerçek performanslarını ve yeteneklerini gösterme şansı yoktu. Çünkü planlar daha maçın başında bozuldu. Hatalar peşi sıra geldi. Takıma direnç sağlayacak kozu yoktu temsilcimizin. Buna Monaco’nun yakaladığı fırsatı değerlendirme iştahını da ekleyin, ortaya çıkan sonuç için kimse Fransız ekibini suçlayamaz.

 

Monaco maçının ardından Trabzonsporlu yıldıza tepki: Özür dilemen yetmez

 

Ancak şunun altını çizmek gerek; temsilcimiz Bakasetas’ın golünden sonra, maç eşit koşullarda oynansa çok daha farklı bir performans sergileyebileceğini gösterdi. Bu, rövanş için umut ışığı olabilir.
Diğer konu ise kaleci Uğurcan. Son haftalardaki düşüşü nedeniyle eleştirilen kaptan olmasa, temsilcimizin eksi hanesine fazlası yazılabilirdi. Felaketi önledi.
Trabzonspor dün gece hem fizik hem kafa olarak çok yıprandı. Bunun lige yansımaması mucize olur. Avcı’nın görevi ağır; oyuncularını travmadan çıkarıp diğer kulvara motive etmesi olağanüstü bir çaba gerektirecek. Ben hocanın deneyim ve bilgisine inanıyorum.
Bordo-mavili ekip yeni kadro yapılanması, rotasyon ve uyum sorunu yaşıyor. Süper lig neyse de, Avrupa’da tek ayak üzerinde yakalandın mı, kesiyorlar cezayı! Herkes için ders çıkarılacak bir doksan dakika oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !