Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Milli Eğitim Bakanlığı 40 sözleşmeli personel alımı yapacak! KPSS B grubu puan sıralaması esas alınacak… MEB personel başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı 40 sözleşmeli personel alımı yapacak! KPSS B grubu puan sıralaması esas alınacak… MEB personel başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler?
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
26 views
05 Eylül 2022 - 12:34

Milli Eğitim Bakanlığı, merkez teşkilatı birimlerinde sözleşmeli personel istihdam edileceğini duyurdu. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre alımlarda KPSS B grubu puan sıralaması esas alınarak belirtilen pozisyonlarda 40 sözleşmeli personel alınacak. Merkez teşkilatı birimlerinde görev yapacak temizlik personeli, şoför gibi kontenjanlar için alım yapılacak. MEB personel alımı başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresinden tamamlanacak. Peki MEB 40 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak? İşte başvuru şartları ve detaylar…

MEB 40 sözleşmeli Personel Alımı ile merkez teşkilatı birimlerinde görev yapacak 2 aşçı, 4 aşçı yardımcısı, 8’i kadın 24 temizlik personeli ve 10 şoför olmak üzere toplam 40 sözleşmeli personel istihdam edecek. Başvurularda Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Ön lisans mezunları için 2020 yılı KPSSP93, Ortaöğretim mezunları için 2020 yılı KPSSP94, puan türlerinin birinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olma koşulu aranacak.

Başvurular 12-16 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak.

MEB SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

MEB’e KPSS B grubu puan sıralaması esas alınarak, merkez teşkilatı birimlerinde görev yapacak 2 aşçı, 4 aşçı yardımcısı, 8’i kadın 24 temizlik personeli ve 10 şoför olmak üzere toplam 40 sözleşmeli personel alınacak.

Başvurular e-Devlet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresinden 12-16 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Ayrıca adayların başvuru işleminden önce e-Devlet şifresi edinmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak,

ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Ön lisans mezunları için 2020 yılı KPSSP93, Ortaöğretim mezunları için 2020 yılı KPSSP94, puan türlerinin birinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuranların en
yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısı kadar aday arasına girmek,

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu ve benzeri durumu bulunmamak,

Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak,

Kamu kurum ve kuruluşlarında başvuruda bulunacağı pozisyon unvanında sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak,

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların başvuruda bulunmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasının; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile
belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kuramların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olmak.

Adaylar tabloda belirtilen ilan numaralı pozisyonlardan sadece bir tanesine başvurabilecek olup birden fazla pozisyonlara yapılan başvurular ile usulüne uygun ve/veya zamanında yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !