Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Meteoroloji’den çifte uyarı: İstanbul, Ankara, İzmir dahil 39 kent alarmda

Meteoroloji’den çifte uyarı: İstanbul, Ankara, İzmir dahil 39 kent alarmda
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
256 views
17 Kasım 2022 - 9:16

Meteoroloji’nin son hava durumu raporunda yarın beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 39 kente sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada “Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege’de zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. Meteoroloji akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında kuvvetli sağanak yağış beklendiğini açıkladı. İşte 17 Kasım perşembe hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu( Malatya dışında) ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çankırı çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul’un batısı) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

Son dakika... Meteorolojiden çifte uyarı: İstanbul, Ankara, İzmir dahil 39 kent alarmda

 

Sıcaklıkların Marmara ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul’un batısı) yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege’de zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Son dakika... Meteorolojiden çifte uyarı: İstanbul, Ankara, İzmir dahil 39 kent alarmda

Meteoroloji beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 39 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

 

PROF. DR. ŞEN: LODOS FIRTINA ŞEKLİNDE ESECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof.Dr. Orhan Şen, “Bugün Türkiye’de lodos hakim. Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi tehlikesi var. Marmara ve Ege’de lodos zaman zaman Fırtına şeklinde esecek. Akşam hızını kaybedecek” mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Şen, “Bugün ve önümüzdeki 2-3 gün Lodos etkisiyle sıcaklıklar 3-4 C artacak. İstanbul’da bugün 20 derece hafta sonu 23 dereceye çıkar. Bugün akşam yağmur kuvvetlenir. Rüzgar gündüz Fırtına şeklinde. Aracınızı çatı altlarına ağaç diplerine park etmeyin tabii ki sizde buralarda bulunmayın” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA BİR TEHLİKE DE VAR”

Prof. Dr. Orhan Şen, CNN TÜRK canlı yayında “Uzun zamandır beklediğimiz yağışlar geliyor. Marmara’da bugün öğle saatlerinde giriş yapacak. Yağmur akşam saatlerinde İstanbul dahil olmak üzere Marmara’nın batısında, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa’da yağmur kilitlenecek. Bu yağışlarda su baskını olma ihtimali var. Bunun yanında başka bir tehlike de var; lodos var. Lodos, Marmara ve Ege’nin güneyinde çok kuvvetli. Bugün gündüz saatlerinde fırtınaya dikkat edelim. Yağışlar gök gürültülü Sağanak şeklinde olacak ve sıcaklıklar artmaya devam ediyor. Yağmur bugün ve yarın devam edecek, hafta sonu kesilecek ama pazartesi tekrar bir yağış gelecek” dedi.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !