Ünlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’ın ani vefatının üzerinden 14 yıl geçti. Acı olayın ardından kamuoyunun gündeminden düşmeyen Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz, yıllar sonra ilk kez yaşananlara dair açıklamalarda bulundu. Eleştirilerin hedefinde olan ikinci evliliği hakkında konuşan Solmaz, “Herkes konuştu ama kimse 25 aylık çocuğu düşünmedi” sözleriyle dikkat çekti.
Defne Joy Foster, 1990’lı yıllarda özel bir müzik kanalında VJ olarak televizyon kariyerine adım atmış, 2000’li yıllarda ise “Sihirli Annem” dizisiyle geniş kitlelerce tanınmıştı. 2011 yılında hayatını kaybeden Foster’ın ölümü, hem sevenlerini hem de magazin camiasını derinden sarsmıştı.
“MAHALLE BASKISI VE BASININ YÜKÜ AĞIRDI”
Foster’ın vefatından 8 ay sonra yeniden evlenmesi nedeniyle eleştirilen İlker Yasin Solmaz, eşi Beyza Dankal ile birlikte hazırladıkları YouTube programında o döneme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Solmaz, yeni evliliğini şu sözlerle anlattı:
“Biz nisanda tanıştık, ekimde evlendik. Çok sancılı bir süreçti. Başımızdan geçen olayların akabinde mahalle baskısı, basında yazılan çizilenler… İnsanlar saçma bir şekilde hayatını yaşatmıyor sana.”
Solmaz, özellikle çocuğu için güçlü kalmak zorunda olduğunu ifade ederken, kamuoyunun çoğunlukla bu hassasiyeti göz ardı ettiğini dile getirdi:
“Herkes bir şeyden nemalanmaya çalışıyor. Kimse ‘Bu adamın 25 aylık çocuğu var, o çocuğa ne olacak?’ diye düşünmedi.”
“GÖRÜCÜ USULÜ EVLENDİ” DEDİLER
Solmaz, ilişkisi hakkında çıkan söylentilerin yıpratıcı olduğunu belirterek, bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı:
“Öyle bir yazıldı ki mevzu; dediler ki ‘Görücü usulü evlendi’, ‘Ablası evlendirdi.’ Hatta ‘Zaten önceden de birliktelermiş’ gibi çok çirkin şeyler söylendi. Ama biz o karmaşanın içinden beraber gerçekten güçlü bir şekilde çıktık. Hiç kimseye pabuç bırakmadık.”
İlker Yasin Solmaz’ın bu açıklamaları, uzun süredir sessiz kaldığı bir dönemin ardından hem medya hem de kamuoyu tarafından dikkatle karşılandı. Hem kişisel yaşamına dair içten ifadeleri hem de kamuoyunun yarattığı baskıya karşı verdiği tepkiler, sosyal medyada da geniş yankı buldu.
Kaynak: https://www.ensonhaber.com