Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Hasan Saltık İçin Cenaze Töreni Düzenleniyor. Çok Sayıda Ünlü İsim Katılıyor

Hasan Saltık İçin Cenaze Töreni Düzenleniyor. Çok Sayıda Ünlü İsim Katılıyor
92 views
03 Haziran 2021 - 13:39

’Kalan Müzik’’ şirketinin sahibi ve müzik yapımcısı Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizinin ardından yaşamını yitirdi.

Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Saltık, halk müzikte unutulmaya yüz tutmuş birçok sanatçı ve eserlerini gün ışığına çıkaran isim olarak da biliniyordu.

ARŞİVDE TOZ TUTMUŞ ESERLERİ GÜN IŞIĞINA ÇIKARDI

Ölümüyle müzik dünyasını yasa boğan Saltık, 1964 yılında Tunceli’de doğdu. İlköğrenimini Tunceli’de, ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Devlet Konservatuarı’nda başladığı obua eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bırakarak Suadiye Lisesi’ne devam etti.

1992 yılında Kalan Müzik’i kuran Hasan Saltık, arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri “Kalan Müzik” etiketi altında yayın hayatına kazandırmıştı. Çeşitli yörelerin ulusal ve uluslararası arşivlerde; özellikle şahısların ellerinde saklanmış ya da unutulmuş kendi dillerinde müzik örneklerini içeren albümler yayınlayan Saltık, Bizzat o yörelerde yaşayan sanatçılar tarafından kendi arkaik dil ve lehçelerinde seslendirdikleri müzik eserlerinin derlenmesi için araştırmacılara destek verip kültür hayatına kazandırılmasına öncülük etti.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !