Fenerbahçe’de sekiz yıl aradan sonra yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, kulüp tarihinin en yüksek oylarından biriyle göreve geri döndü. Tarihi seçim sonucunun ardından gözler sadece kulübe değil, Borsa İstanbul’da işlem gören Fenerbahçe hisselerine de çevrildi.
Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yatırımcıların Fenerbahçe hisselerine ilgisi arttı ve FENER kodlu hisselerde gün içinde dikkat çeken hareketlilik yaşandı.
Hisseler güne yükselişle başladı
Seçim sonucunun netleşmesinin ardından FENER hisseleri yeni haftaya yükselişle başladı. Açılışta pozitif bir görünüm sergileyen hisselerde yatırımcıların yoğun ilgisi dikkat çekti. Ancak günün ilerleyen saatlerinde tablo değişti.
Gün içinde yön değişti
Piyasalarda artan satış baskısıyla birlikte FENER hisseleri kazançlarını geri verdi. Gün içi işlemlerde yönünü aşağı çeviren hisseler, başlangıçtaki yükseliş trendini sürdüremedi.
Hisselerdeki bu dalgalanmanın, seçim sonrası oluşan beklenti fiyatlaması ve yatırımcı hareketliliğiyle ilişkili olduğu değerlendiriliyor.
Aziz Yıldırım 35. başkan oldu
Resmi olmayan sonuçlara göre Aziz Yıldırım, 17 bin 245 oy alarak yeniden Fenerbahçe başkanı seçildi. Rakibi Hakan Safi ise 9 bin 927 oyda kaldı. Bu sonuçla Yıldırım, kulüp tarihinin 35. başkanı olarak kayıtlara geçti.
Yatırımcılar seçim sürecini yakından izledi
Fenerbahçe’de yaşanan başkanlık değişimi, sadece spor camiasında değil finans piyasalarında da yakından takip edildi. Özellikle kulüp hisselerinin performansı, seçim sonrası en çok merak edilen konular arasında yer aldı.
Kulüp yönetiminden ise borsadaki hareketliliğe ilişkin resmi bir değerlendirme yapılmadı.
