1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Faiz İndirimi Piyasaları Hızlandırdı !

Faiz İndirimi Piyasaları Hızlandırdı !

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası’nın faizi yüzde 19’dan yüzde 18’e indirmesiyle doların yükselişi hızlandı. Dün 8.80 ile rekor kıran kur, bugün 8.85 ile rekor tazeledi.

Merkez Bankası‘nın politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 19’dan yüzde 18’e indirmesinin ardından dolarda hızlı bir yükseliş yaşandı. Dün 8.80 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören kur, bugüne de rekorla başladı. Kur 8.85 ile rekor tazeledi.

Dolar saat 10.00 itibarıyla 8.85’ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 10.39’dan, sterlin ise 12.13’ten alıcı buluyor.

Altının gram fiyatı ise 499 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 818 liradan, cumhuriyet altını ise 3.334 liradan satılıyor.

Dün faizde indirime giden Merkez Bankası piyasaları terse yatırdı. Ekonomistler, Merkez’in bu ay faiz indirimini es geçmesini bekliyordu. AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğu, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit bırakacağını tahmin etmişti. Merkez Bankası’nın kendi düzenlediği Piyasa Katılımcıları Anketi’ne de benzer sonuçlar yansımıştı.

 

Faiz İndirimi Piyasaları Hızlandırdı !
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin