featured

Erdoğan’dan Ara Seçim Açıklaması: Gündemimizde Yok

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, gündemlerinde ara seçim bulunmadığını vurgulayarak, hükümet olarak önceliklerinin Türkiye’yi bölgedeki kriz ve çatışmalardan uzak tutmak olduğunu belirtti. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ara seçim çağrısına yanıt olarak, “Bize kimse gündem dayatamaz. Ne hükümetimizin ne milletimizin yakın vadedeki siyasi koordinatlarında erken ya da ara seçimin yer almadığının bilinmesini istiyorum” dedi. Erdoğan, hükümetin tek gündeminin ülkeyi ateş çemberinden uzak tutmak ve vatandaşın yaşam standartlarını korumak olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde aile, ekonomi, enerji ve dış politika başta olmak üzere kapsamlı istişarelerin yapıldığı bir kabine toplantısının tamamlandığını belirtti. Erdoğan, hükümetin öncelikli amacının, kaynakların doğru alanlara yönlendirilmesi ve yolsuzlukla mücadele olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar açısından bir “güvenli liman” ve istikrar adası olarak öne çıktığını söyledi. 27 Mart’ta İstanbul’da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Ülke Stratejisi Toplantısı’nda 16 ülkeden toplam değeri 1,2 trilyon dolar olan yatırımcıların Türkiye’ye geldiğini ve ülkenin yatırım iklimi, küresel değer zincirindeki yeri ve sunduğu fırsatlar hakkında bilgilendirildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürmüz Boğazı üzerinden küresel enerji taşımacılığında yaşanan krizlerin, petrokimya, gübre, ilaç ham maddeleri ve yarı iletken üretiminde kullanılan kritik maddeleri de etkilediğini belirtti. Bu nedenle Türkiye’nin enerji tedarikinde alternatif kaynak ve ülke çeşitlendirme politikalarının öneminin ortaya çıktığını söyledi. Erdoğan, bu kapsamda ithal edilen ürünlerde gümrük vergilerini sıfırlayarak ve ihracatı durdurarak yurtiçi kullanımın artırıldığını belirtti.

Bölgede yaşanan savaş fırsatçılığına karşı alınan önlemleri de açıklayan Erdoğan, Eşel Mobil sisteminin devreye alındığını ve küresel petrol fiyatlarındaki artışın vatandaşın pompa fiyatlarına yansımadığını söyledi. Şimdiye kadar yaklaşık 50 milyar lira ek maliyetin devlet tarafından sübvanse edildiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, üretim, ihracat ve turizm sektörlerinin desteklendiğini ve yeni kredi imkanları ile reel sektörün nakit akışının güvence altına alındığını ifade etti. Bu kapsamda toplam 120 milyar lira büyüklüğünde kredi sağlandığını, turizm, ihracat ve katılım finans alanlarına ek limitler tanındığını belirtti.

Erdoğan ayrıca Türkiye’nin güçlü altyapısı, stratejik coğrafyası, genç ve nitelikli iş gücü, İstanbul Finans Merkezi ve diğer avantajlarıyla yeni dönemde yatırımcılar için cazibe merkezi olacağını söyledi. Yurt dışından gelen olumlu sinyallere dikkat çeken Erdoğan, yabancı medya organlarının da Türkiye’nin potansiyelini fark ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları, Türkiye’nin iç ve dış politikada istikrarı sürdürme, ekonomik güvenliği sağlama ve küresel yatırımcılar için güvenli bir ortam oluşturma hedeflerinin altını çiziyor. Erdoğan, enerji arz güvenliğinden tarımsal üretime, ihracattan turizme kadar tüm alanlarda proaktif politikalarla vatandaşın yaşamını korumaya devam edeceklerini vurguladı.

Özetle Erdoğan, ara seçim gündemlerinin olmadığını belirterek, hükümetin önceliklerinin Türkiye’yi bölgedeki krizlerden uzak tutmak, ekonomik ve enerji güvenliğini sağlamak, yatırımcıları çekmek ve vatandaşın refahını korumak olduğunu açıkladı. Türkiye’nin uluslararası alanda istikrar adası olarak öne çıktığını ve küresel yatırımların artırılması için gerekli adımların atıldığını ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter