Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt’ta
32 views
13 Ağustos 2021 - 14:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlara sesleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlara sesleniyor. Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Ölen kardeşlerimiz oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bartın’daki kayıp vatandaşımızı arama çalışmaları sürüyor. Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri devam ediyor.

Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemiz de tabii felaketlerle boğuşmaktadır. ABD’si de, Kanada’sı da, Almanya’sı da böyle. Bu tür felaketlerle boğuşuyorlar. Bir felakettir gidiyoruz. Bunlarla boğuşurken en az hasarla bu felaketleri atlatalım.

Ülkemizin güneyinde eşi benzeri olmayan orman yangınları yaşadık. Karadeniz’in doğusunda yaşananları biliyorsunuz. Doğu Karadeniz’de epeyce ilçemizde selin yol açtığı sıkıntılarla mücadele ettik.

Kastamonu ve çevresinde yaşanan felaketlerde hayatını kaybeden, zarar gören vatandaşlarımızın üzüntüsü, milletimizin ortak üzüntüsüdür. Devlet olarak felaketin ilk anından itibaren sizlerle beraberiz. AFAD başta olmak üzere Kızılay’ımız da araç gereçleriyle burada. Aşından yemeğine ne gerekiyorsa hepsini yaptık, yapıyoruz, yapacağız.

4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 437 makinesi ve diğer pek çok araç gerek sahada faaliyet gösteriyor. Helikopterler, evlerin damlarından vatandaşlarımızı kurtaran jandarmamızı, polisimizi izledim. Bu kahramanlarımızı alnından öpülesi kahramanlarımız. Bu yaptıkları operasyonda mağdur durumda olanların yüzde 95’ini kurtardılar. Aksi olabilirdi. Ama bunu başardılar. Bu öyle her kişinin kârı değil, er kişinin kârıdır.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !