featured

CHP Töreninde Yeni Perde! Cast Ajansından Dikkat Çeken Açıklama

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Sarıyer’de düzenlediği üye katılım töreniyle ilgili ortaya atılan “cast ajansları aracılığıyla ücretli katılımcı getirildiği” iddiaları gündemdeki yerini korurken, adı geçen ajanslardan biri konuya ilişkin açıklama yaptı. Merss Production tarafından yapılan açıklamada, organizasyona destek verildiği kabul edilirken, CHP’den herhangi bir maddi ödeme alınmadığı öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen üye katılım etkinliği sonrası, törene katılan bazı kişilerin cast ajansları üzerinden organize edildiği ve kişi başı ödeme yapıldığı iddiaları kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

Tartışmalar devam ederken, etkinlikte adı geçen ajanslardan Merss Production sessizliğini bozarak yazılı bir açıklama yayımladı. Ajans, organizasyonda yer aldığını doğrularken, bunun herhangi bir ticari anlaşma kapsamında yapılmadığını savundu.

“CHP için imkanlarımızı seferber ettik”

Merss Production tarafından yapılan açıklamada, etkinliğe katılımın gönüllülük esasına dayandığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CHP’ye gönül veren bir birey olarak, törende yakın dostum ve arkadaşım Samet Özkaş’a destek olmak amacıyla ajansımın tüm imkanlarını kendi irademle seferber ettim. Gerçekleştirilen bu organizasyon ve teknik destek karşılığında CHP Genel Merkezi’nden veya CHP İl Başkanlığı’ndan kesinlikle hiçbir maddi bedel ya da ücret alınmamıştır.”

Ajans açıklamasında herhangi bir siyasi kurumdan talimat alınmadığı ve desteğin kişisel ilişkiler çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

“Herhangi bir ücret alınmadı” iddiası

Tartışmaların odağında yer alan iddialarda, bazı katılımcıların etkinliğe ajanslar aracılığıyla getirildiği ve kişi başı ödeme aldığı öne sürülmüştü.

BirGün gazetesi muhabiri Ebru Çelik, etkinlik sonrası bazı katılımcıların ücretlerini almak için bir ajans ofisine götürüldüğünü iddia etmişti. Bu iddiaların ardından CHP cephesinden ise açıklamalar gelmiş ve söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı savunulmuştu.

Yeni iddialar gündeme geldi

Öte yandan gazeteci Sinan Burhan, yaptığı değerlendirmelerde organizasyonun arkasındaki farklı bir ajansın da araştırılması gerektiğini öne sürdü.

Burhan, “Asıl işi yapan Elyo Ajans” ifadelerini kullanarak, söz konusu şirketin iletişim bilgileri ve banka kayıtları üzerinden incelenebileceğini iddia etti.

Burhan açıklamasında, “Telefonlara çıkmıyorlar. Banka hesapları ve iletişim kayıtları üzerinden devlet bunu ortaya çıkaracaktır. Bu Elyo Ajans kimdir, kime aittir?” ifadelerini kullandı.

Tartışmalar sürüyor

CHP’nin Sarıyer’de gerçekleştirdiği üye katılım töreniyle ilgili ortaya atılan iddialar, siyasi gündemde tartışılmaya devam ediyor. Taraflardan gelen açıklamalar sonrası gözler, konuyla ilgili yapılacak yeni açıklamalara çevrildi.

Şu ana kadar iddiaların tüm yönleriyle ilgili resmi bir soruşturma sonucu açıklanmazken, tartışmalar sosyal medyada da geniş yankı buluyor. Olayın ilerleyen günlerde yeni açıklamalar ve gelişmelerle gündemde kalması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter