Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Hadise, O İddialara Böyle Cevap Verdi

Hadise, O İddialara Böyle Cevap Verdi
77 views
30 Mayıs 2021 - 11:08
“Hadise’nin giydiği kıyafet nedeniyle hükümet ile TRT arasında o dönem büyük sıkıntılar yaşandı ve bir daha Eurovision’a kadın şarkıcı gönderilmeme kararı alındı” iddialarına Hadise’den yanıt geldi.

Ünlü şarkıcı Hadise, 2009’da katıldığı Eurovision şarkı yarışmasında giydiği kıyafet hakkında ortaya atılan iddialar sonrasında Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Ali Eyüboğlu, YouTube’da yayınlanan ‘Magazin Noteri’ programında Hadise’nin Rusya’nın başkenti Moskova’da dördüncü olduğu Eurovision yarışmasını gündeme getirdi. Eyüpoğlu, 2009 yılında Türkiye’yi Eurovision’da temsil eden Hadise’nin kıyafeti nedeniyle TRT ve hükümet yetkilileri arasında sorun yaşandığını, bu olayın ardından da Eurovision yarışmasına kadın şarkıcı gönderilmediğini iddia etti.

GÖZLERİN ÇEVRİLDİĞİ HADİSE’DEN PAYLAŞIM GELDİ
Söz konusu iddiaların ardından özellikle Twitter’da konuyla ilgili önemli tartışmalar yaşandı. İddialarla ilgili tartışmalar devam ederken, gözlerin çevrildiği Hadise’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Ünlü şarkıcı, Twitter hesabından 2009 yılında Eurovision’da Türkiye’yi temsil ettiği “Dum Tek Tek” şarkısını paylaştı.

Türkiye, Hadise’nin katıldığı yarışmada, Eurovision’u finallerde dördüncü olarak bitirmişti. 2009 Eurovision yarışması için Hadise ve Şebnem Ferah ismi anketlerde öne çıkmış ancak Avrupa’da daha fazla tanınması nedeniyle Hadise’den yana tercih kullanılmıştı.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !