Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında! İşte piyasanın tahmini

Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında! İşte piyasanın tahmini
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
20 views
23 Kasım 2022 - 9:29

TCMB Para Politikası Kurulu için geri sayım başladı. Kritik toplantı 24 Kasım tarihinde yani yarın gerçekleşecek ve kasım ayı faiz kararı belli olacak. Peki piyasaların merakla beklediği kararda indirim gelecek mi? İşte detaylar…

Gözler Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında! İşte piyasanın tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak. Peki Merkez Bankası faiz değişikliğine gidecek mi? Beklentiler neler? İşte cevabı…

Ekonomistlerin tamamı, Merkez Bankası’nın politika faizini düşürmeye devam etmesini bekliyor.

24 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, ekonomistlerin katılımıyla sonuçlandı.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9’a indirilmesini bekliyor. Yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerin medyanı da yüzde 9 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 12’den yüzde 10,50’ye çekilmişti.

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 41 katılımcıyla gerçekleştirdiği kasım ayına ilişkin “Piyasa Katılımcıları Anketi”ni yayımladı.

Buna göre yıl sonu dolar tahmini 19,54’e düştü. Enflasyon tahmini ise 68,06’ye yükseldi. Geçen ay yüzde 3,05 olan kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,14’e, cari yıl sonu TÜFE’deki artış beklentisi de yüzde 67,78’ten yüzde 68,06’ya çıktı.

TÜFE’de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 37,34’ten yüzde 37,47’ye yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 21,17’den 20,76’ya geriledi.

Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi 19,54 oldu. Önceki ankette bu beklenti 19,82 olarak belirlenmişti. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 23,61’den 23,35’e indi.

Bir önceki anket döneminde 49,2 milyar dolar olan yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi, bu dönemde 48,8 milyar dolara gerilerken, gelecek yıl cari işlemler açığı beklentisi 31,1 milyar dolar oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !