Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında? İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç hakkında bilgiler

Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında? İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç hakkında bilgiler
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
30 views
24 Ekim 2022 - 10:59

Filiz Saraç, İstanbul Baro Başkanı olmasının ardından biyografisi merak edilen isimler arasında yer aldı. Kamu hukuku dalında yüksek lisans yapan Filiz Saraç, İstanbul Barosu’nda 3 dönemde yöneticilik yaptı. Peki, Filiz Saraç kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler.

Filiz Saraç, 1 Mayıs 1968 tarihinde dünyaya geldi. 1988 tarihinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu Hukuku dalında Yüksek Lisans yaptı. ”Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri” konulu tez yazdı. İstanbul Barosu’nda 3 dönem yöneticilik yapmış olup, İstanbul Barosunda sırası ile Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2017-2021 yılları arası TBB Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

6 yıl Üniversite’de “Avukatlık Hukuku ve Meslek Kuralları” ve “Uygulamalı Hukuk” derslerinde misafir Öğretim Görevlisi olarak görev aldı. TBB Eğitim Danışma Kurulu Üyeliği ve İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. “Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri”, “Deprem Hukuku” (ortak yazarlı), “Stajyer Avukatın Hak ve Yükümlülükleri” (ortak yazarlı) adlı kitapları bulunmaktadır.

2015 yılında AİHM nezdinde depremlere ilişkin ilgili hak ihlali verilen kararın başvurucu vekilidir. Bu karar sağlıklı çevrede yaşam hakkı ile ilgili kriter kararlardan kabul edilmiştir. 2010 yılında halka temel hukuk eğitim amacını güden “Hukuk Okur Yazarlığı Projesi”ni oluşturmuş, Genel Koordinatörü olarak meslektaşları ile 10 yıl halka gönüllü eğitimler vermiştir.

2020 yılında 1924 yılında kurulan ve 80 şubesi bulunan Türk Kadınlar Birliği tarafından “Toplumda Hukukun Üstünlüğü ve Hak Arama Bilincine Katkıları” nedeniyle “Yılın Hukukçusu Ödülü” verilmiştir. Kamu Yararını Savunma Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanıdır. ÇYDD Maltepe Şubesi Onur Kurulu üyesidir.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !