Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Fed öncesi altın güçlendi

Fed öncesi altın güçlendi
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
13 views
01 Şubat 2023 - 11:20

ABD Merkez Bankası bu gece kritik faiz kararını açıklayacak. Karar öncesi altın fiyatları dünkü düşüşü telafi etmeye çalışıyor. Gram altın yeniden 1164 lira seviyelerine yükseldi.

Küresel piyasalar Fed’den gelecek faiz kararı ve mesajları bekliyor. Küresel enflasyon sorunu piyasalar için büyük engel oluşturuyor. ABD’de ise enflasyon son iki aydır düşüş eğilimi gösteriyor.

Buna paralel olarak Fed’den faiz artırım hızının yavaşlatılması ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın güvercin mesajlar vermesi bekleniyor.

ONS VE GRAM ALTIN YÜKSELDİ

Bu gece saat 22:00’de açıklanacak olan Fed’in faiz kararı öncesinde Altın fiyatları hareketlenmeye başladı. Dün 1900 dolara kadar düşer Ons Altın bugün 1928 dolara çıktı. Kısa sürede hızlı sıçrama yapan ons altına paralel olarak Gram Altın da yükseldi.

Gram altın fiyatları 1149 liradan 1168 liraya kadar yükseldi. Şu sıralar gram altın 1164 liradan işlem görüyor.

FED BAŞKANI POWELL’IN AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ

Fed’in faiz kararından çok Fed Başkanı Jerome Powell’ın vereceği mesajlar piyasalar için öncü olacak. Powell’ın ılımlı yaklaşımı altına güç kazandıracak olurken faizlerin de düşüş eğilimine gireceği mesajı olarak algılanacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !