Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, geçirdiği çoklu organ yetmezliği sonrası tedavi gördüğü Manisa Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Genç yaşta kaybedilen Durbay, ardında derin bir üzüntü ve boşluk bıraktı. Bugün düzenlenen cenaze töreni, Manisa halkı, CHP’li siyasetçiler ve yakınlarının katılımıyla gerçekleşti.
RESMİ TÖREN ŞEHZADELER BELEDİYESİ ÖNÜNDE YAPILDI
Gülşah Durbay için önce Şehzadeler Belediye binası önünde resmi tören düzenlendi. Cenaze, Manisa Şehir Hastanesi morgundan alınarak tören alanına getirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ulaş Karasu ve Sezgin Tanrıkulu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Ünal, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, çok sayıda CHP’li siyasetçi ve oyuncu Demet Evgar törene katıldı. Binlerce Manisalının da katılım gösterdiği tören, Durbay’a olan sevgi ve saygının yoğunluğunu gözler önüne serdi.
ÖZGÜR ÖZEL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Tören sırasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Özel, “21 yaşındaydı bu partide koşturup duruyordu. Koşa koşa yaşadı, koşa koşa çalıştı. Hepimizin başı sağ olsun. Bir yerde dursun artık” sözleriyle Durbay’ı andı. Konuşmasında ayrıca, “6 ayda bir tabut bayraklıyoruz, yeter artık! Allah hepimize dayanma gücü versin” diyerek genç yaşta kaybedilen bir kamu görevlisinin ardından yaşanan derin acıyı ifade etti.
LAL DENİZLİ: HASTALIĞINA RAĞMEN EĞİTİMİNE DEVAM ETTİ
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise konuşmasında, “Gülşah hastalığından kaynaklanan halsizliğine inat eğitimine devam etti ve hukuk fakültesini bile tamamladı” diyerek Durbay’ın azmi ve kararlılığına vurgu yaptı.
CENAZE HUTBESİ VE SON YOLCULUK
Törenin ardından Durbay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, önünde “Kalbimizdesin” yazılı resimle cenaze aracına kondu. Cenaze, tekbirler eşliğinde Hatuniye Camisi’ne götürüldü. Burada Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi ve helallik alındı. Törene katılanlar, Durbay’a son görevlerini yerine getirerek ona olan saygı ve sevgilerini gösterdi.
GÜLŞAH DURBAY’IN HAYATI
1988 yılında Manisa’da doğan Gülşah Durbay, eğitim hayatına Manisa’da başladı. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Durbay, 2024 yılında Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de mezun oldu. Yüksek lisansını Yaşar Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde tamamlayan Durbay, ayrıca Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde ekonomi ve finans alanında doktora çalışmalarını sürdürüyordu. İş hayatında gıda sektörünün önde gelen firmalarında yöneticilik yapan Durbay, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2014 yılında İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 2015-2020 yılları arasında ise iki dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini yürüttü. 31 Mart 2024’te Şehzadeler Belediye Başkanı olarak seçilerek Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı unvanını kazandı.
Gülşah Durbay’ın vefatı, hem Manisa’da hem de CHP camiasında derin bir üzüntü yarattı. Törene katılanlar, genç yaşta kaybedilen bir liderin anısını saygıyla yaşatmayı sürdürdü.



















