Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Aile şerhi nedir, ne demek? Aile konutu şerhi hakkında bilinmesi gerekenler

Aile şerhi nedir, ne demek? Aile konutu şerhi hakkında bilinmesi gerekenler
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
17 views
22 Eylül 2022 - 12:46

Aile konutu, Türk Medeni Kanunu içerisinde eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekân olarak tanımlanmaktadır. Aile şerhi ya da aile konutu şerhi ise bu bağlamda bu temel üzerine kurulu bir ifadedir.

Aile konutu şerhini tescil ettirmek için eşlerden biri için diğer eşin rızası almaksızın mahalle muhtarından alınacak aile konutu belgesi ve evlilik cüzdanı gerekmektedir.

Aile konutu şerhini tescil ettirmek için eşlerden biri için diğer eşin rızası almaksızın mahalle muhtarından alınacak aile konutu belgesi ve evlilik cüzdanı ile söz konusu taşınmazın bulunduğu yerdeki tapu dairesine giderek yapılacak başvuru ile Aile Konutu Şerhi tescil ettirebilir.

Yukarıda da belirtildiği üzere; aile konutuna dair korumalar evlilik süresince devam edecektir ve bu süre içerisinde koruma, mal rejimi seçiminden de etkilenmeyecektir. Aile konutuna ilişkin koruma; evliliğin bitimiyle yani boşanma, ölüm, evliliğin iptali gibi sebepler sonucunda sona erecektir.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !