Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

X’i yasaklayan Brezilya’yı böyle tiye aldı!

X’i yasaklayan Brezilya’yı böyle tiye aldı!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
3 views
03 Eylül 2024 - 10:55

X, Brezilya’daki ofisini kapatma kararı aldıktan sonra Brezilya hükümeti, platformun tekrar açılmasını talep etti. Ancak sürenin dolmasına rağmen X bu talebi karşılamayınca, Brezilya hükümeti platformu ülke genelinde yasakladı.

Geçtiğimiz ay sosyal medya platformu X, bazı ülkelerdeki ofislerini kapatma kararı almıştı ve bu ülkelerden biri de Brezilya’ydı. Brezilya hükümeti, platforma kapattığı ofisi yeniden açması için belirli bir süre tanıdı. Ancak X, hükümetin taleplerine rağmen ofisini açmadı. Bunun üzerine Brezilya, X’i ülke genelinde erişime kapatma kararı aldı.

Bu yasakla da yetinmeyen Brezilya hükümeti, X’e VPN ya da alternatif yollarla ulaşmaya çalışanlara da yaklaşık 140.000 TL’lik para cezası uygulayacağını duyurdu. Bu cezalar bile Brezilyalı kullanıcıların platforma erişme çabalarını durduramadı. VPN kullanımında patlama yaşandı ve VPN hizmetleri sağlayan şirketlerin gelirleri büyük ölçüde arttı.

ekran-resmi-2024-09-03-00-51-26.png

Elon Musk, bu durumu fırsat bilerek sosyal medyada Brezilya hükümetine mizahi bir gönderme yaptı. Musk, Brezilya’daki X yasağının ardından VPN şirketlerinin kazançlarının arttığını ima eden bir görsel paylaşarak, hükümetin çabalarının sonuçsuz kaldığını vurguladı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi’nin 5 üyeli heyeti yapılan oylamayla Yargıç Alexandre de
Moraes’in X’e getirdiği erişim yasağı kararını onayladı. VPN kullananlar için günde 8 bin 874 dolara kadar para cezası uygulama kararı verildi.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !