Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Amcadan ‘ikinizi de öldürürüm’ tehdidi!

Amcadan ‘ikinizi de öldürürüm’ tehdidi!
HaberKonseyi Editör
HaberKonseyi Editör( editor@haberkonseyi.com )
2 views
10 Eylül 2024 - 15:00

Narin Güran’ın ölüm sebebi gizemini koruyor. Narin Güran cinayetinde her dakika yeni bir detay ortaya çıkıyor. Narin cinayeti soruşturmasında 24 şüpheli hakkında yeni gelişme yaşandı: Gözaltı süresi uzatıldı. ‘Narin neden öldürüldü?’ sorusu henüz yanıt bulmamışken olayın ardından ilk tutuklanan amca Salim Güran’la ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Peki, Narin Güran ne gördü? Narin’in öldürülmesinin sebebi, nedeni ne? Son iddia ise amcanın Narin’in ağabeyini ölümle tehdit etmesi… Öte yandan amca Salim Güran’ın sosyal medya paylaşımlarına ulaşıldı.

Diyarbakır Bağlara bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde vahşice katledilen Narin Güran’la (8) ilgili soruşturma devam ediyor. Tüm Türkiye’yi yasa boğan vahşetle ilgili anne, baba, 3 amca ile şüpheli ağabeyin de aralarında olduğu gözaltındaki şüpheli sayısı 24’e yükseldi.

EK GÖZALTI SÜRESİ KARARI VERİLDİ

Narin’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada bugün yeni gelişmeler yaşandı. Gözaltındaki isimlerin sorguları sürerken, savcılık 24 şüpheli hakkında ek gözaltı süresi kararı aldı.

200 BİN LİRA TEKLİF ETTİ

Şüpheliler arasındaki Nevzat Bahtiyar itirafçı oldu; cesedi kendisinin dereye sakladığını söyledi. Peki, Narin’in öldürülmesinin sebebi, nedeni ne?

Hem mahalle muhtarı hem de Narin’in amcası olan Salim Güran’la kızın kaybolduğu 21 Ağustos günü öğleden sonra karşılaştığını belirten Nevzat Bahtiyar, ifadesine şöyle devam etti: “Evimden aracımla çıktığımda arkamdan beyaz araçla Salim Güran’ın geldiğini gördüm. Bana selektör yaptı, aracından inerek eliyle ön koltukta bulunan battaniyeye sarılı cesedi gösterdi; ‘Bunu yok edeceksin. Aileni iyi düşün, sana 200 bin TL veririm. Aracında torba var mı?’ dedi. Bagajdaki çuval çıkartarak verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu çuvala birlikte koyduk. Çocuğun sağ kulağının arkasında ve boynunda kızarıklık vardı. Çuvalı aracımın arka koltuğuna koyduk. Eğertutmaz Deresi’ne doğru götür diye işaret etti. Aracımı derenin kenarında durdurdum, çuvalı aracımdan aldım, çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum.”

20 KİLOLUK TAŞ KOYDUM

Çuvalın ağzını çocuğun çantasının ipiyle bağladığını sonra da derin olmayan noktaya bıraktığını söyleyen N.B., “Üzerine 15-20 kiloluk bir taş koydum. Sonra baldızımın evine gittim, çay içtim” diye konuştu. Nevzat Bahtiyar, daha önce neden itirafta bulunmadığının sorulması üzerine Güran’ın güçlü ve adamlarının olduğunu belirterek, “Ben ilk ifademi verirken Salim Güran’ın serbest kalacağı söylentisi vardı. Korktum” dedi.

GÖSTERMELİK ARAMA YAPIYORDUK

 

Narin’in kaybolduğu günün akşamı saat 19:00 sıralarında köyle insan hareketliliği olduğunu anlatan Nevzat Bahtiyar şöyle devam etti: “Annem ve eşim de Narin’i arıyormuş. Ben de namaz kıldım, sonra yemek yemeden arama faaliyetine katıldım. Ertesi gün saat 07.00-08.00 sıralarında muhtar Salim Güran, jandarmayla birlikte hiçbir şey olmamış gibi kanalın içine girmiş arama yapıyordu. Her gün göstermelik arama yapıyordu.”

SANA ÖYLE BİR ACI YAŞATACAĞIM Kİ

Amca Salim Güran’ın Narin’in babası Arif Güran’ı daha önce TikTok üzerinden tahdit ederek, “Sana öyle bir acı yaşatacağım ki, asla unutamayacaksın” dediği iddia edildi.

AĞABEYİN GÖZÜNÜN ALTINDA MORLUK VE SIRTINDA TIRNAK İZLERİ

 

Öte yandan daha önce kolundaki ısırık nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabey Güran’ın gözünün altında morluk ve sırtında tırnak izlerinin olduğu ortaya çıktı.

“EFENDİ BİR ÇOCUKTUR, HİÇ BANA BENZEMEZ”

Amca Salim Güran’a sorgu sırasında ağabey Enes Güran’la ilgili de sorular yöneltildi. Amca ise “Yeğenimdir. Efendi bir çocuktur. Hiç bana benzemez, saygılıdır. Kavga ettiğini, birine aşık olduğunu görmedim.” diye yanıt verdi.

“AMCA GÖZÜME MISIR KAÇTI”

Ağabey Güran’da tespit edilen izlerle ilgili soruya da yanıt veren amca Sarim Güran “Nedenini ben ne bileyim? Ben gözünün içindeki morluğu sordum. ‘Amca gözüme mısır geldi, kendimi ısırdım’ diye yanıt verdi.” dedi.

Soruşturma kapsamında daha önce de kolundaki ısırık nedeniyle gözaltına alınan ağabeyden bazı örnekler alınmış, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirilmişti.

NARİN’İN AMCASINDAN, AĞABEYİNE “İKİNİZİ DE ÖLDÜRÜRÜM” TEHDİDİ

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, bugünkü köşesinde soruşturma hakkında yeni detaylara yer verdi. Fırat’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

NASIL KAYBOLDU?

21 Ağustos’tu… Neşeli, akıllı, konuşkan bilinen Narin, Kuran Kursu’na gitti. Başörtüsü en son evinin merdivenlerinde görüldü. Yani Narin eve dönmüştü. Sonra da kayboldu. Peki o gün köyde ne oldu? Ankara’da çok sayıda üst düzey yetkiliyle yaptığım görüşmelerden edindiğim bilgiler şöyle:

– Bir düğün olacaktı.

– Tutuklu amca köyün gençlerini diğer köylere davetiye dağıtmaya gönderdi.

– Zaten küçük olan köyde kadın ve çocukları saymazsak pek kimse kalmamıştı.

ANNE İLE AMCA İDDİALARI

– Sosyal medyada Narin’in tutuklu amca ile annesinin çocuğu olabileceği iddia ediliyordu. Doğru değil. DNA örnekleri incelendi.

– Ancak o konuşkan Narin’in evde bir sahne gördüğü ve o nedenle de öldürülmüş olabileceği iddiası üzerinde duruluyor. Amca’nın Narin’in annesiyle bir ilişki yaşadığı iddiası araştırılıyor. Amca bu iddiayı reddetti ancak zaten bir ilişkileri olsa da kimse “Evet ilişkimiz vardı” demesini beklemiyor.

– Narin tek çocuk değil. Yüksel- Arif Güran çiftinin 5 de erkek çocuğu var. Araştırılan bir başka iddia da ağabeylerinden biri ile ilgili.

– İlki tutuklu amcanın o ağabeye; “Narin’i öldür yoksa ikinizi de öldürürüm” dediği iddiası

– İkincisi ise uyuşturucu kullandığı ve ruh sağlığı bozuk olduğu iddiasıyla Narin’i öldürmüş olabileceği.

– Bu arada dosyada cinayeti gördüğünü söyleyen bir gizli tanık yok.

– Amcanın ailede çok güçlü bir figür olmasından yola çıkarak, “Cinayet sonrası bütün aileyi toplayıp, bir uzlaşı mı sağladı” sorusunun da yanıtı aranıyor. Bir başka deyişle yetkililer, “Herkes sonradan öğrendi ve kolektif olarak susmak zorunda mı kaldı” iddiasını da göz ardı etmiyor.

ÜST DÜZEY YETKİLİ: TEK BİR KİŞİNİN TAŞIYAMAYACAĞI 5-6 TAŞ VARDI

Bu bölümü okutmayın çocuklarınıza ama siz büyükler, analar, babalar, bağırarak okuyun ki herkes duysun!

– 8 Eylül sabahına kadar bölge deyim yerindeyse jandarma, polis, Ankara’dan gönderilen özel ekipler ve özel cihazlarla deyim yerindeyse didik didik arandı. Demir çubuklarla dere kenarlarına kadar girildi.

– 8 Eylül sabahı derenin bataklaştığı kıyı ile olan kenarda bulundu Narin. Bir çuvalın içinde…

– Üst düzey bir yetkili Narin’in bulduğu yeri şöyle tarif etti: Suyun toprakla birleştiği yerde, bir çuvalın içinde, tek bir insanın taşıyamayacağı 5-6 taşla kapatılmış, ağaç dallarıyla da doğal bir görüntü verilmeye çalışılmıştı. Sadece bu bile, cinayetin işlenmesinde olmasa bile sonrasında kolektif bir suç işbirliği olduğu izlenimi doğuruyor.

– Tam 9.5 saatlik otopsi yapıldı, 13 uzman katıldı.

– Narin’in bedeninden 100’e yakın parça alındı. İstanbul Adli Tıp’a gönderildi. Çünkü İstanbul Adli Tıp’ın imkanları çok daha gelişmiş, hiçbir detay atlanmak istenmediği için böyle bir yola gidildi.

– Cinsel istismara uğrayıp uğramadığına bakıldı. Ancak buradan net bir sonuç çıkmadı. Çünkü… Çünküsü çok ağır işte…

SESSİZ KÖY KONUŞUNCA GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK

Sessiz köyde ilk kez biri konuştu ve itiraflarda bulundu:

“Muhtarın (Narin’in amcası) yoldan geldiğini gördüm. Muhtar aracından indi benim yanıma geldi. Daha sonra arabasına gittik ve ön koltuğunda bulunan battaniye içinde bir şeyi göstererek bunu yok edeceksin dedi. İçinde bir insan olduğunu gördüm ve şaşırdım. Salim Güran (Muhtar) bana hitaben ‘aileni iyi düşün sana 200 bin liradan fazla para veririm’ dedi. ‘Bana aracında torba var mı?’ diye sordu. Ben de aracın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim’e verdim.

– İtirafçı Narin’i çuvalın içine birlikte koyduklarını, amcanın talimatıyla dereye götürdüğünü anlattı.

– İtirafçı doğru mu söylüyor ya da ne kadarı doğru? Tek başına mıydı? Soru çok. O sessiz köy konuşunca gerçekler ortaya çıkacak.

BASINDAKİ İDDİALAR

 

– Sessiz köyle ilgili iddia çok. Biri de ailenin bir kız çocuklarının daha olduğu, engelli olduğu, sonradan öldüğü iddiası. Ankara’daki üst düzey yetkililer bu soruya da “Başta bu konu olmak üzere tüm iddialar artık mercek altında” yanıtını veriyor.

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !