Haber Konseyi | Doğru Tarafsız Gazetecilik

Savcılıktan Siyaset Yasağı İsteği

Savcılıktan Siyaset Yasağı İsteği
49 views
05 Temmuz 2021 - 13:04

Silivri savcısı, Muharrem İnce’nin ‘seçme ve seçilme’ hakkından yoksun bırakılmasını talep etti.

Savcılık Muharrem İnce İçin Siyaset Yasağı İstedi!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP grup başkanvekili olduğu dönemde FETÖ kumpaslarından Ergenekon davasını izlemek üzere İstanbul Silivri’deki duruşmaya katıldı. İnce duruşmada çıkan tartışma sırasında, salonda görevli üsteğmeni kendisine müdahale etmeye çalışması üzerine ittirdi. Bunun üzerine İnce hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 2016 yılında anayasada yapılan değişiklikle İnce’nin dokunulmazlığı kaldırıldı ve dava açıldı. İddianamede, Muharrem İnce’nin görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Silivri’de görülen davanın 1 Temmuz’daki son celsesinde savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Sözcü’den Asuman Aranca’nın haberine göre savcı, İnce’nin “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan cezalandırılmasını ve TCK’nın 53. Maddesi uyarınca seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.

‘TARİHE KARA BİR LEKE’

Savcının talebini değerlendiren İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, kumpas davasına bakan mahkeme heyetinin duruşmaya katılan vekillere yönelik kanunsuz emirler verdiğini ve buna bağlı olarak fiili şiddetin ortaya çıktığını belirtti. Çiçek, Ergenekon’a bakan mahkeme heyetinin FETÖ’den ihraç edildiğine, üsteğmenin de şikayetçi olmadığına da vurgu yapıp şöyle dedi: “Talebin mahkeme tarafından kabulü halinde, verilecek karar Türk siyasi tarihine kara leke olarak geçecektir.”

Hayatın Her Alanına Dair Haberler Hakkında Tarafsızca Doğru Bilgiye Ulaşmanın Yolu ! Bizi Okuyun Haberiniz Olsun !